بروجردی : ظریف در کمیسیون امنیت ملی خوش درخشید

افسران - بروجردی : ظریف در کمیسیون امنیت ملی خوش درخشید / فردا کمیسیون امنیت ملی میزبان وزرای پیشنهادی اطلاعات و دفاع است

"علاءالدین بروجردی" نماینده بروجرد در گفتگو با خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران به نشست اعضای کمیسیون امنیت ملی با وزیر پیشنهادی امور خارجه اشاره کرد و گفت: آقای محمدجواد ظریف در جلسه عصر امروز کمیسیون امنیت ملی خوش درخشید.

وی افزود: ظریف اولین وزیر پیشنهادی بود که کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با وی جلسه گذاشت و با توجه به اهمیت خاص مسائل سیاست داخلی و خارجی تعدادی از نمایندگان سایر کمیسیون ها نیز در این جلسه حضور داشتند. 

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: در این جلسه نقطه نظرات و مسائل مختلفی مطرح شد و آقای ظریف با صداقت و صمیمیمت به کلیه ابهامات پاسخ داد. 

بروجردی خاطرنشان کرد: همچنین وزیر پیشنهادی امور خارجه مواضع خود را در ارتباط با مسائل مختلف به وی به پیروی از نقطه نظرات مقام معظم رهبری تشریح کرد که به نظرم پاسخ قانع کننده و رضایت بخشی بود. 

نماینده بروجرد افزود: آنچه مهم است اینکه در شرایط فعلی که منطقه و جهان با آن مواجه است ضرورت دارد شاهد رای اعتماد بالای وزیر پیشنهادی امور خارجه باشیم تا با اقتدار مسائل را پیگیری کنند. 

بروجردی در ادامه به برخی گمانه زنی ها اشاره کرد و گفت: آقای ظریف به برخی از مسائل مطرح شده در برخی سایت ها پاسخ دادند به طوری که ایشان ارتباط با سوروس را به کلی و با جدیت تکذیب کردند و گفتند: علی رغم حضور طولانی که در آمریکا داشتم، ولی افتخار می کنم که در نظام جمهوری اسلامی ایران مشغول به خدمت باشم و گرین کارت هم ندارم. 

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: توضیحات آقای ظریف نشان داد گمانه زنی هایی که در برخی سایت ها مطرح می شود خلاف واقع است. 

بروجردی در ادامه به برنامه های آتی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اشاره کرد و گفت: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته این کمیسیون فردا (سه شنبه ۱۵ مردادماه) با آقای علوی وزیر پیشنهادی اطلاعات و آقای دهقان وزیر پیشنهادی دفاع دیدار خواهند داشت و روز یکشنبه هفته آینده نیز با آقای رحمانی فضلی وزیر پیشنهادی وزارت کشور نشست خواهیم داشت تا قبل از بررسی رای اعتماد به وزرا رسیدگی به صلاحیت این چهار وزیر در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به اتمام برسد. 

اضافه می شود؛ حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی عصر روز یکشنبه ۱۳ مردادماه پس از پایان مراسم تحلیف خود اسامی هیئت وزیران دولت یازدهم را جهت اخذ رای اتماد به مجلس معرفی کرد. 

حسن روحانی : اگر پاسخ مناسب می خواهید با زبان تکریم با ایران سخن بگویید نه تحریم

افسران - حسن روحانی خطاب به جهان : با زبان تکریم با ایران سخن بگویید نه تحریم

مهمانان خارجی مراسم تحلیف حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی برای شرکت در این مراسم وارد مجلس شورای اسلامی شدند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی انتخاب، در حال حاضر خاویر سولانا، ماهاتیر محمد، وزیر خارجه عمان و بسیاری از مدعوین دیگر در محل برگزاری مراسم تحلیف حضور پیدا کرده اند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، حجت الاسلام محمد گلپایگانی، صادق لاریجانی، سرلشکر جعفری، محمد باقر قالیباف، محسن رضایی، سرلشکر صالحی، خانواده شهدای هسته‌ای، آیت‌الله جنتی، حجت الاسلام ناطق نوری، اسحاق جهانگیری، حسین فریدون، بیژن زنگنه و بسیاری از چهره‌های سیاسی وارد مجلس شدند.

دقایقی پیش حس روحانی هفتمین رئیس جمهور ایران وارد مجلس شورای اسلامی شد و مورد استقبال لاریجانی قرار گرفت. 

حسن روحانی در ردیف اول و بر روی صندلی مخصوص رئیس‌جمهور در بین آیت‌الله هاشمی و صادق آملی لاریجانی نشسته است.

 مراسم تحلیف رئیس‌جمهور با نواختن زنده سرود جمهوری اسلامی ایران توسط ارکستر سمفونیک حاضر در صحن علنی مجلس و قرائت آیاتی از کلام‌الله مجید به صورت رسمی آغاز شد.

علی لاریجانی با اشاره به حضور 249 نفر از نمایندگان مجلس در این جلسه، آغاز جلسه علنی را اعلام کرد.

سید حسن خمینی نیز برای شرکت در مراسم تحلیف، به صحن علنی آمد و در ردیف اول میهمانان قرار گرفت.

علی لاریجانی طی سخنانی از حضور مقامات کشورهای خارجی و همچنین میهمانان این مراسم تقدیر و تشکر کرد. لاریجانی همچنین از نمایندگان حزب‌الله لبنان، حماس و جهاد اسلامی که در مراسم تحلیف حجت‌الاسلام حسن روحانی شرکت کرده‌اند، تشکر کرد. وی همچنین مقدم رئیس‌جمهور به این مراسم را گرامی‌ داشت

لاریجانی در ادامه سخنانش گفت: با انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره)، بساط دیکتاتوری از ایران برچیده شد.

وی ضمن تبریک به حسن روحانی، گفت: انتظار مجلس این است که اولا همانطور که در تبلیغات همه کاندیداها و بخصوص رئیس جمهور تبلور داشت، پایبندی به قانون محور فعالیت قوه مجریه باشد چرا که بدون قانون نه عدالت معنی می یابد و نه توسعه پایدار محقق می شود.

لاریجانی تاکید کرد: تجربه سالهای گذشته نشان میدهد، توسعه کشور صرفا بر اساس تئوری علمی امکان پذیر است لذا کارهای روزمره و عجولانه، در دراز مدت به هم ریختگی اقتصادی در کشور ایجاد می‌کند.

لاریجانی ادامه داد: مجلس همه‌گونه همکاری صمیمانه با دولت خواهد داشت و امیدواریم کابینه ظرفیت کافی برای تحقق مطالبات را داشته باشد.

وی همچنین از دولت‌های نهم و دهم احمدی‌نژاد که "سختکوشانه" فعالیت کردند، تشکر کرد.

آیت‌الله صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه برای ایراد سخنرانی پشت تریبون قرار گرفت.

احمدی نژاد رئیس جمهور سابق ایران همچنان در مراسم حضور پیدا نکرده است.

آملی لاریجانی روحانی را شخصیتی فهیم و متین و مدبر و برخاسته از حوزه و دانشگاه توصیف کرد و گفت در سوگند شرعی، ملتزم می شوید که پاسدار قانون اساسی در کلیت آن و مذهب رسمی کشور و نظام جمهوری اسلامی باشید و خود را وقف خدمت به مردم و ترویج دین و اخلاق کرده و پشتیبان گسترش عدالت باشید.

حسن روحانی برای اجرای مراسم تحلیف، به بالای جایگاه رفت و در کنار رئیس قوه قضائیه قرار گرفت.

حسن روحانی سوگندنامه را قرائت کرد.

 متن سوگندنامه به این شرح است:

بسم اللّه الرّحمن الرّحیم

"من به‌عنوان رئیس جمهور در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران به خداوند قادر متعال سوگند یاد می‌کنم که پاسدار مذهب رسمی و نظام جمهوری و قانون اساسی کشور باشم و همه استعداد و صلاحیت خویش را در راه ایفای مسئولیت‌هایی که برعهده گرفته‌ام به‌کارگیرم و خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور، ترویج دین واخلاق، پشتیبانی ازحق و گسترش عدالت سازم و از هرگونه خودکامگی بپرهیزم و از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته است حمایت کنم. در حراست از مرزها و استقلال سیاسی و اقتصادی و فرهنگی کشور از هیچ اقدامی دریغ نورزم و با استعانت از خداوند و پیروی از پیامبر اسلام و ائمه اطهار علیهم السّلام قدرتی را که ملت به‌عنوان امانتی مقدس به من سپرده است همچون امینی پارسا و فداکار نگاهدار باشم و آن را به منتخب ملت پس از خود بسپارم.


سخنرانی حجت‌الاسلام روحانی آغاز شد.

حسن روحانی از مقامات خارجی و میهمانان شرکت کننده در این مراسم تشکر کرد و گفت: اکنون پس از سوگند، مسئولیت سنگین قوه مجریه را به عهده گرفتم.

وی ادامه داد: باور دارم تشکیل دولت راستگویان، امانتداران، اخلاق‌مداران و مردمداران نزدیک ترین مسیر برای پیروی از پیامبر رحمت(ص) است. اینکه مسئولیت دولت جدید در ماه مبارک رمضان آغاز می شود و شروع این مسئولیت با چهاردهم مرداد که یادآور پیروزی مردم در نهضت مشروطه و سرآغاز قانونگرایی در تاریخ جنبش‌های آزادی خواهی ملت ایران است، به فال نیک می‌گیرم. و از خداوند متعال مسئلت می نمایم که در این مسیر دشوار درهای رحمت خویش را بر روی مردم بزرگوار ایران و این خادم ملت بگشاید و تقدیری نیکو و شایسته برای مردم و کشور رقم بزند. مردم ایران در انتخابات 24 خرداد، حماسه ای بس بزرگ آفریدند. ملت بزرگی که فراز و نشیب‌های فراوانی را تجربه و سختی های زیادی را تحمل کرده‌اند، با روحی سرشار از امید، نشاط و تعهد به کشور و آینده آن مردمسالاری نظام را بار دیگر به نمایش گذاشتند.

روحانی افزود: در این انتخابات مردم با لبخند به زندگی و مشارکت موثر و کم نظیر، خواسته های خود را از طریق صندوق رای به کرسی نشاندند. بنیانگذار جمهوری اسلامی،  امام راحل، میزان را رای مردم اعلام کردند. امروز به اعتبار رای مردم و امضای آن از سوی رهبری معظم انقلاب، متعهد به انجام وظایفی می شوم که یقینا فراتر از توان و ظرفیت هر شخص حقیقی است. در هفته های گذشته درباره پیام صندوق های رای بسیار تامل کردم. مردم در این انتخابات به وضوح مشخص کردند که بر کدام مشی و اندیشه پای می فشارند و آن را ادامه راستین آرمانهای انقلاب می دانند.

روحانی گفت: همه آنهایی که به اینجانب رای دادند و آنها که به دیگران رای دادند و یا حتی پای صندوق های رای حاضر نشدند همه شهروندان ایرانی هستند و از حقوق برابر شهروندی برخوردارند. دولت تدبیر و امید خود را مکلف می داند که خواسته های قانونی همه آنان را مدنظر قرار دهد. من نماینده همه‌ی مردم ایران هستم. سرمایه این دولت در مسیر پیش‌رو اتکال به خداوند، اعتماد به مردم گرانقدر ایران و بهره گیری از همه سرمایه های طبیعی و انسانی این مرز و بوم است.

رئیس جمهور گفت: مردم ایران به اعتدال گرایی و دوری از افراط و تفریط رای دادند. کانون فکری و اجرایی دولت بر محور اعتدال و عقلانیت بنا خواهد شد. اعتدال گرایی به معنای توازن میان آرمان و واقعیت و ترجیح منافع ملی بر منافع حزبی و جناحی است. اعتدال گرایی بر بردباری و قانونگرایی و اجماع ملی بر تعاملات سیاسی تاکید میکند. بنیان این مرام فکری و عملی فاصله گرفتن از تخیل و توهم و تمرکز بر تفکر، برنامه، شفافیت، و استفاده از تخصص هاست.

روحانی ادامه داد: دولت تدبیر و امید نهایت اهتمام را به کار میگیرد تا بر مبنای روش های عقلایی و متناسب با واقعیت های موجود، اعتدال را شالوده عملکرد و مدیریت کشور قرار داده، تهدیدها را کاهش داده و فرصت ها را افزایش دهد. اعتدالگرایی براخلاق و مدارا اصرار می ورزد و از طریق گفتگو، تفاهم و تدوین برنامه های کوتاه  و میان مدت سعی مینمایند شکاف های اجتماعی و اقتصادی را به حداقل ممکن برساند. دولت تدبیر و امید بر حاکمیت قانون، رعایت حقوق و آزادی های همه شهروندان، پاسخگویی به جامعه و به مدیریت علمی تاکید خواهد داشت. مردم تغییر، تحول و تعالی را می خواهند.

وی افزود: مردم میخواهند از فقر و تبعیض به دور باشند و حرمت و کرامت داشته باشند. مردم میخواهند در فضایی آزاد، معنوی و عقلانی زندگی کنند. پدران و مادران جامعه ما در پی آینده ای مطمئن برای فرزندانشان هستند. جوانان ما میخواهند فرصت شکوفایی و کار و ابتکار داشته باشند. در یک کلام، مردم میخواهند بهتر زندگی کنند، عزت داشته باشند، از زندگی باثباتی برخوردار شوند و جایگاه شایسته خود را در میان ملت ها بازیابند. 

از آغاز انقلاب اسلامی زنان فهیم این سرزمین بر مبنای اندیشه های والای امام، دوشادوش مردم در جهت توسعه و اعتلای کشور حضوری همه جانبه داشتند. آنان همواره کوشیده اند به عنوان نیمی از جامعه بزرگ ما در خلق حماسه های جاودان نقش آفرین باشند. انتخابات 24 خرداد نیز جلوه گاه دیگری از این شگفتی آفرینی ها بود. در پی گام های بلندی  که نظام اسلامی برداشته است، دولت تدبیر امید استیفای هرچه بیشتر حقوق زنان و ایجاد فرصت برابر را از اهم وظایف خود می داند و فراهم آوردن زمینه های لازم برای نقش آفرینی بیشتر آنان را در دستور کار خود قرار میدهد.

یکی از اهداف کلیدی دولت مبارزه با فساد و تبعیض خواهد بود. همه دستگاه ها و مسئولان باید دست به دست هم دهند تا مبارزه جدی با نابرابری و فساد را آغاز کنند. اگر با فساد  مبارزه کنیم، فعالیت و رقابت اقتصادی مردم معنا می یابد.

رئیس جمهور ادامه داد: مبارزه با فساد، عدالت و شکوفایی اقتصادی را به ارمغان می آورد. در این شرایط فقر و تبعیض از جامعه رخت برخواهد بست. رویکرد اصلی دولت یازدهم زمینه سازی برای مشارکت گسترده مردم است که سرلوحه همه سیاست های بخش های مختلف خواهد بود که در آن کارآمدی، شفافیت، فرآهم آوردن فضای کسب و کار مناسب، ترویج فرهنگ کارآفرینی، ساماندهی سرمایه اجتماعی، دست یابی فزاینده به علوم و فنون و تامین رفاه عمومی اساس عملکرد و سیاست گذاری ها خواهد بود.

روحانی گفت: دولت تدبیر و امید میخواهد نشاط را به زندگی ایرانی ها برگرداند. برای این هدف باید قدرت و ثروت ملی را افزایش دهیم و خرد جمعی را مبنای تصمیم سازی و تصمیم گیری قرار داده و به بخش های غیردولتی اعتماد کرده و تصدی گری دولت را کاهش داده، به مردم اعتماد کنیم و با آنها صادقانه صحبت کنیم.

روحانی خاطرنشان کرد: باید مداخله دولت در فرهنگ کاهش یابد.

روحانی افزود: دولت باید ساختارها را برای رشد ملت اصلاح کند. ایرانیان در همه جای سرزمین به خوبی آموخته اند که دوشادوش هم با احترام و افتخار زندگی کنند.

رئیس جمهور گفت: فعالیت های زیادی برای استیفای قومیت‌ها و اقلیت ها پرداخته شده اما هنوز هم کاستی ها و نارسایی ها وجود دارد. دولت تدبیر و امید، در این زمینه تلاش خواهد کرد.

روحانی افزود:‌مردم نسبت به مشکلات، هم آگاهی و هم دغدغه دارند. مردم با مشارکت فعال در انتخابات امید آفریدند تا اعتدال و قانونگرایی شرایط کشور را به سود بهبود و توسعه پایدار سوق دهد.

وی اضافه کرد: در عرصه سیاست خارجی، با قاطعیت تمام و به عنوان منتخب مردم شریف ایران اعلام میدارم که جمهوری اسلامی ایران در پی صلح و ثبات منطقه است. ایران لنگرگاه ثبات در این منطقه پرآشوب است. ما در پی تغییر مرزها و دولت ها نیستیم. نظام سیاسی هر کشور به خواست و اراده مردم آن کشور بستگی دارد. ما با هرگونه دگرگونی در نظام های سیاسی از طریق دخالت خارجی مخالفیم و به کارگیری زور را نقطه مقابل مردمسالاری و حق تعیین سرنوشت ملت ها می دانیم. مخالفت و ستیز با هرگونه سلطه و تجاوز و زورگویی و بخصوص تعرض نظامی، جزئی از فرهنگ اسلامی، انقلابی و ایرانی ماست. آرامش و ثبات در همه مناطق پیرامونی ما، نیازی همه جانبه برای جمهوری اسلامی ایران است. تلاش همه جانبه برای پایان دادن به ناآرامی ها، برادرکشی ها، خشونت های فرقه ای و قبیله ای و بی عدالتی در هر نقطه جهان، خواست همه ملت هاست. در جهان به هم پیوسته کنونی هیچ قدرتی نمیتواند امنیت خود را از طریق ایجاد وحشت و ناامن کردن دیگران به دست آورد. رفاه، امنیت و توسعه کالاهای جهانی و غیرقابل انحصار هستند.

روحانی گفت: دولت تلاش میکند در تعاملات بین المللی با ایجاد اعتماد متقابل بهتر و بیشتر با کشورهای منطقه و جهان، امنیت ملی و پیرامونی خود را گسترش دهد. شفافیت، کلید گشودن باب اعتماد است. 

رئیس جمهور افزود: دولت تلاش میکند در تعاملات بین المللی با ایجاد اعتماد متقابل بهتر و بیشتر با کشورهای منطقه و جهان، امنیت ملی و پیرامونی خود را گسترش دهد. شفافیت، کلید گشودن باب اعتماد است. شفافیتی که از آن سخن می گوییم نمیتواند یکطرفه و بدون سازوکارهای اجرایی و عملی در روابط دوجانبه و چندجانبه باشد. تنش زدایی، ایجاد اعتماد متقابل و تعامل سازنده مسیر حرکت ما را روشن خواهد کرد. با صراحت میگویم ایران هیچگاه سر جنگ با دنیا نداشته و ما تمام تلاش های خود را معطوف به تلاش های جنگ افروزان خواهیم کرد. ایران بهای سنگینی برای استقلال خود پرداخت کرده و همچنان برای عزت و سربلندی خود ارزش زیاد قائل است.

وی گفت: گرچه تحریم ها فشار اقتصادی زیادی وارد کرده بر مردم، اما مشارکت فعال مردم در انتخابات نشان داد، آنها در حفاظت از منافع ملی خود هوشیار هستند. ملتی که با برخورداری از انسجام ملی و مشارکت گسترده و در کمال آرامش و امنیت در انتخابات شرکت میکند نمیتوان با تحریم به تسلیم واداشت. و یا به جنگ تهدید کرد. بلکه تنها راه تعامل با ایران، گفتگو از جایگاه برابر، اعتمادسازی متقابل و احترام دوجانبه و کاستن از خصومت هاست.(احسنت ها وتشویق های مکرر نمایندگان و میهمانان)

روحانی ادامه داد: بر این اساس متناسب با رفتار و برخورد طرف های مقابل،‌ در جهت بهبود و ارتقای روابط حرکت خواهیم کرد. به صراحت میگویم اگر پاسخ مناسب می خواهید، نه با زبان تحریم که با زبان تکریم با ایران سخن بگویید. (تشویق حضار)

روحانی تاکید کرد: من دست همکاری به سوی همه نهادها و دستگاه های مسئول کشور دراز می کنم. دولت برای تحقق اهداف عالی کشور و افزایش شوکت و کرامت ایرانیان به همفکری و همراهی و هم اندیشی همه  مسئولان و مردم نیازمند است. امیدوارم با مروت و مدارا و همدلی و همکاری و پاسخگویی به خواست بحق مردم ایران بتوانیم آینده بهتری را رقم بزنیم. امیدواریم همگی قدر این فرصت را بدانیم. نکند سرگرم حاشیه ها شویم. و هدف را گم کنیم. 

روحانی در پایان بار دیگر از حاضرین در جلسه تحریف تقدیر و تشکر کرد.

تصویر بوسه رهبر معظم انقلاب بر پیشانی روحانی

افسران - عکس : بوسه رهبر معظم انقلاب بر پیشانی روحانی

رهبر معظم انقلاب: نظر رئیس جمهور محترم در برخورد حکمت آموزی مسائل بین المللی و سیاسی را تایید میکنم

افسران - رهبر معظم انقلاب : امت وسط خصوصیت جامعه اسلامی است و راه وسط راه اسلام است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مقام معظم رهبری در مراسم تنفیذ رئیس جمهور منتخب فرمودند: انتخاب در اختیار مردم است و محور و مدار کارها هم اسلام عزیز است. ملت ما تا قبل از انقلاب اسلامی مزه حاکمیت مردم را نچشیده بود. از اعلام مشروطیت در ایران تا سالی که انقلاب پیروز شد 75 سال طول کشید. از این 75 سال 55 سال دیکتاتوری خاندان پهلوی بود. دیکتاتوری خشن و وابسته به قدرت های جهانی و بدون ملاحظه خواست مردم در این 55 سال زمام امور کشور در دست انسان هایی قرار گرفت که نه به سرنوشت و نه به منافع و نه به عزت و شکوه ملت اعتنایی نداشتند.

ایشان تصریح کردند: از آغاز مشروطیت تا انقلاب مردم به جز یک فرصت حدود 2 ساله در این میان که این هم با توطئه دشمنان بود به استبداد و دیکتاتوری گذشته بود. مزه مردم سالاری را مردم در انقلاب اسلامی چشیدند.

رهبر معظم انقلاب فرمودند: 11 بار انتخابات ریاست جمهوری، 9 بار انتخابات مجلس شورای اسلامی، چند بار انتخابات مجلس خبرگان و شوراها و تقریبا هر سال یک انتخابات در این 34 سال انجام گرفته است. مردم احساس می کنند بر سرنوشت خود در مدیریت کشور و در برنامه های کلان کشور آنها هستند که تصمیم گیر هستند و نظارت می کنند و عمل می کنند و این مردم سالاری دینی است.

ایشان افزودند: رابطه مردم و مسئولان به رابطه قانونی منحصر نمی شود بلکه علاوه بر آن رابطه ایمانی و اعتقادی است که ناشی از بینش دینی مردم به مبانی و اصول انقلاب است. این چیزی است که در دنیا نظیری برای آن نمیشناسیم.

مقام معظم رهبری تاکید کردند: رئیس جمهور محترمی که امروز رسما به مسئولیت سنگین و افتخارآمیز ریاست جمهوری رسیدند به این نکته توجه کنند که مردم  کشور عزیز ایران را کشوری مبتنی بر تعاریف اسلامی می دانند. روز گذشته روز قدس بود و در این هوای گرم و با دهان روزه چه کسی اجبار کرده بود که مردم به خیابان ها بیایند و بر مبنای یک اعتقاد شعار بدهند و ایستادگی را به رخ دنیا بکشانند و موضع خود را نسبت به مسئله فلسطین و رژیم غاصب صهیونیستی اعلام کنند.

حضرت آیت الله خامنه ای فرمودند: انتخابات پرشور ریاست جمهوری امسال را که ملاحظه کردید مردم به وجود می آوردن چون احساس تعهد می کنند و احساس تکلیف می کنند. این راه را امام بزرگوار جلوی پای مردم گذاشت و مردم هم با وفاداری کامل این را را پیموده اند.

ایشان تاکید کردند: وظیفه مسئولان وظیفه سنگینی است و در نظام جمهوری اسلامی پذیرش مسئولیت به معنی قبول زحمات خدمت به مردم است. مسئولان تلاش می کنند، کار می کنند و توان خود را به میدان می آوردن تا بتوانند از مشکلات مردم کم کنند و کشور را به اهداف برسانند و خوشبختانه ظرفیت های کشور فراوان است و از این ظرفیت ها باید استفاده کنند.

رهبر معظم انقلاب فرمورند: البته هم مردم را به بردباری و هم مسئولان را به شکیبایی و حوصله توصیه می کنم. باید از خدای متعال درخواست کرد که به مسئولان توفیق دهد تا کارها را سریع تر پیش ببرند اما طبیعت کارهای کلان در کشور زمان بر است و به مسئولان و رئیس جمهور محترم و هیات دولت آینده توصیه ما این است که کارها را با صبر و بدون شتابزدگی انجام دهند و گام ها را محکم و مطمئن بردارند و در همه زمینه ها ظرفیت کار و اهداف بلند وجود دارد.

ایشان تصریح کردند: رئیس جمهور محترم به تحریم ها و فشارهای وارد شده به کشور اشاره کردند من می خواهم بگویم این فشارها درست است که برای مردم مشکلاتی را به وجود می آورد اما تجربه های با ارزشی را هم در اختیار مردم و مسئولان می گذارد. درس بزرگی که دریافت کردیم این است که هرچه می توانیم به استحکام ساخت داخلی اقتدار ملی بپردازیم و به بیرون دل نبندیم. ما باید به استحکام ساخت درونی اقدار ملی بپردازیم. من تایید می کنم نظری را که رئیس جمهور محترم در زمینه برخورد حکمت آموزی مسائل گوناگون بین المللی و سیاسی مطرح کردند تایید می کنم البته دشمنانی داریم که زبان عقلایی هم خیلی سرشان نمی شود اما آنچه وظیفه داریم با استحکام و با توجه به اهداف والای جمهوری اسلامی بدانیم چه کار می کنیم.

ایشان تاکید کردند: از روز اولی که انقلاب پیروز شد دشمنانی بودند که صریحا دشمنی خود را اعلام کردند و از آن روز تا امروز که 34 سال می گذرد روز به روز علیرغم دشمنان، ملت ایران پیشرفت کرده است. نه تنها نتوانستند نظام اسلامی را متزلزل کنند بلکه حتی نتوانستند جلوی رشد را هم بگیرند. ما امروز در زمینه هایی پیشرفت کردیم که در سال های اول انقلاب تصورش را هم نمی کردیم.

مقام معظم رهبری فرمودند: همه مسئولان محترم را توصیه می کنم که همکاری های خود را برای برطرف کردن مشکلات بیش از پیش کنند و قوا حداکثر همکاری را بکنند. وضع عمومی در دنیای اسلام و منطقه و کل جهان وضع دارای مشکلاتی است و وضع ناآرامی بر همه اطراف عالم در زمینه های اقتصادی، سیاسی و امنیتی حاکم است و در منطقه ما هم که مشکلات را مشاهده می کنید.

ایشان تاکید کردند: 65 سال است که رژیم صهیونیستی مشغول ظلم به مردم و جنایت به صاحبان اصلی فلسطین است. خانه های مردم را ویران می کنند. بچه را در آغوش پدرش می کشند. نوجوان را از خانه خودش بیرون می کشند و به زندان می برند و سال ها افراد را بدون محاکمه در زندان نگه می دارند و روزانه به مردم فشار وارد می کنند. این ها جنایت نیست؟ اینها ظلم نیست؟

حسن روحانی‌ : اعتدال یعنی رویکرد خردورزانه برای دور شدن از ورطه افراط

افسران - روحانی‌ : اعتدال به معنای عدول از اصول و محافظه‌ کاری در برابر تحول نیست / اعتدال یعنی رویکرد خردورزانه برای دور شدن از ورطه افراط

حجت الاسلام حسن روحانی در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری گفت:ا ین دولت بر عهد خود در شکوفا کردن اخلاق اسلامی و تحقق احکام نورانی اسلام وفادار خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حسن روحانی در سخنرانی خود در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری افزود: توانمندی دولت را به عهد و پیمانی می دانم که این دولت با مردم بسته است.

وی با بیان اینکه مسئولیت محوری من حفظ امید و نشاط مردم خواهد بود، افزود: مردم در این انتخابات شگفتی آفریدند و بعد از این نوبت ما مسئولان است که پیام این تحول تغییر را بپذیریم و در همه سطوح نظام متعهد به احترام آن باشیم. حقوق و تکالیف میان مردم و حکومت در همینجا معنی پیدا می کند.
روحانی که می گفت حداقل انتظار مردم ایجاد ثبات و رفع دغدغه ها و تنگناهای امروز کشور است، افزود: لازمه پایبندی دولت به عهدش با مردم، وفاداری و راستگویی در برابر مردم است. در آئین ما اساس دینداری، ادای امانت و پایبندی به عهد و پیمان است. راستگویی سبب اصلاح امور و دروغگویی سبب تباهی کارهاست.
رئیس جمهور هفتم، با بیان اینکه دولت بر عهد خود بر شکوفا کردن اخلاق اسلامی و تلاش برای تبیین و تحقق احکام نورانی اسلام وفادار خواهد بود، خاطر نشان کرد: من با حمایت و پشتوانه مردمی پا به میدان مسئولیت نهادم که خواستار تغییر و بهبود معیشت و منزلت خویش هستند. مردمی که می خواهند بهتر زندگی کنند و می خواهند از فقر و فساد و تبعیض به دور باشند و می خواهند حرمت و کرامت بیشتری داشته باشند. مردمی که می خواهند در فضای آزاد معنوی و عقلانی رشد کنند و می خواهند به آینده ای مطمئن امیدوار باشند. خواسته های این مردم به حق است اگرچه برآوردن همه آنها به یکباره امکان پذیرنخواهد بود.
روحانی تاکید کرد:دولت می کوشد داشته ها و نداشته ها و موانع پیش رو را با صداقت با مردم در میان بگذارد و برای گذر از تنگناها از قوای دیگر و مردم استمداد جوید. 
رئیس جمهور که می گفت عزم ملی برای دور شدن از افراط و افراطی گری در سیاستگذاری و مدیریت و تمرکز بر حاکمیت قانون و قانونگرایی نیاز دارد، افزود: گفتمانی که در انتخابات از رای اکثریت برخوردار شد نیز همین بود «اعتدال، تعامل» که سخن مشترک همه جریان های سیاسی و اجتماعی است.
روحانی در ادامه با اشاره به شعار اعتدال که در انتخابات ریاست جمهوری مطرح کرده بود، گفت:اعتدال مشخصه بارز فرهنگ ایرانی اسلامی است. اعتدال به معنای عدول از اصول و محافظه‌کاری در برابر تغییر و تحول نیست. 
وی با بیان اینکه اعتدال رویکردی خردورزانه، فعالانه و صبورانه در جامعه برای دور شدن از ورطه افراط و تفریط است، تصریح کرد: مسیر استقرار و استمرار مردمسالاری دینی از اعتدال می گذرد و تحولخواهی نیز بر مدار اعتدال می چرخد. اعتدال همان تحقق مشیت الهی است که برای امت وسط بودن را برگزیده است.
روحانی خاطرنشان کرد: من بر اساس رویکردی که در انتخابات داشتم و دانش و تجربه‌ای که به دست آوردم خود را موظف میدانم که این مفهوم را در قالب برنامه های اجرایی دولت پیگیری کنم.

روحانی که می گفت باید ظرفیت های فعلی دولت را ارتقا دهیم، افزود:جامعه ما در شرایط حساسی قرار دارد باید از رنج معیشت مردم کاست و فضا را برایشان گشود. باید به اقتصاد رونق دیگری داد. جهت گیری دولت نجات اقتصاد و تعامل سازنده با جهان خواهد بود.
وی ادامه داد:دولت بیش و پیش از هرچیز به دنبال معیشت مردم خواهد بود و گام های جدیدی برای ارتقای منزلت ایران در عرصه روابط بین المللی بر اساس تامین منافع ملی و رفع تحریم های ظالمانه کنونی برخواهد داشت. 
رئیس جمهور خاطر نشان کرد:اگر خلق حماسه با تدبیر رهبر انقلاب و اقدام مردم میسر شد، خلق حماسه اقتصادی نیز میسر خواهد بود.
حجت الاسلام حسن روحانی با بیان اینکه بگذاریم شایستگان به ملت خدمت کنند و سینه ها از کینه ها پاک شود، افزود: بگذاریم که آشتی جای قهر و دوستی جای دشمنی بنشیند. 
روحانی افزود: بگذاریم که اسلام با چهره رحمانی اش و ایران با چهره عقلانی اش و انقلاب با چهره رحمانی و نظام با چهره عاطفی اش همچنان حماسه بیافریند.
رئیس جمهور گفت: وظیفه خود می دانم از اقدامات همه دولت های سابق بویژه رئیس جمهور دهم تشکر کنم.
روحانی در پایان گفت: من سنگینی بار این رای و تنفیذ را درک می کنم و فقط به خدا پناه می برم. خداوند این بنده ضعیف خود را از کبر و غرور و بخل و حسد وارهاند! خداوندا به تو پناه می برم از استبداد در رای و عجله در تصمیم و تقدم منافع شخصی بر منافع گروهی! بارالها یاری ام کن بنده مخلصی برای تو و خادم لایقی برای مردم باشم و فراموش نکنم آنچه بر پیشینیان رفته است!

سخن بسیار است و مجال اندک. چه بسیار که سخن را کوتاه کنیم و پا در ره نهیم که «دراز است ره مقصد و من نوسفرم».

تذکر رهبر معظم انقلاب : برخی می گویند اگر دولت آینده اینگونه باشد به او کمک وگرنه انتقاد می کنیم

افسران - رهبر معظم انقلاب : برخی می گویند اگر دولت آینده اینگونه باشد به او کمک وگرنه انتقاد می کنیم /  انتقاد با عیبجوئی فرق میکند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب : 
حدود هزار نفر از دانشجویان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، عصر امروز در نشستی صمیمانه و صریح با رهبر معظم انقلاب، به بیان دیدگاههای جامعه دانشجویی و تبادل نظر درباره موضوعات مختلف علمی، دانشگاهی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی پرداختند.

به گزارش انتخاب به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، در این دیدار که از ساعت 5 بعداز ظهر آغاز شد و تا نماز مغرب و عشا ادامه یافت 12 نفر از نمایندگان تشکلها و انجمن‌های دانشجویی، مسائل مورد نظر، خواسته ها و مواضع خود را بیان کردند.

حضرت آیت الله خامنه ای نیز ضمن پاسخگویی و بیان برخی نکات درباره مسائل مطرح شده، به تبیین نسبت آرمانها با واقعیتها، وظایف جامعه دانشجویی و راههای ایجاد و افزایش نشاط و تحرک حقیقی در دانشگاهها پرداختند.

ایشان با شکرگزاری به درگاه پروردگار به خاطر دیدار با جمع با صفا، صمیمی و پرنشاط دانشجویان، مطالب بیان شده در این دیدار را غالباً پخته، سنجیده و بسیار خوب خواندند و دستگاههای مختلف را به بررسی راههای تحقق پیشنهادهای دانشجویان توصیه کردند.

رهبر انقلاب در پاسخ به دانشجویی که خواستار تبیین معنای «اعتدال» شده بود خاطرنشان کردند: رئیس جمهور منتخب که این شعار را مطرح کرده است حتماً معنا و مفهوم مورد نظر خود را درباره مقوله اعتدال بیان خواهد کرد.

حضرت آیت الله خامنه ای همچنین با اشاره به سخنان یکی دیگر از دانشجویان درباره برخورد صحیح با دولتِ رئیس جمهور منتخب افزودند: همچنانکه درباره همه دولتها تأکید شده است باید از این دولت نیز حمایت و به آن کمک کرد.

ایشان افزودند: برخی می گویند اگر دولت اینگونه باشد به او کمک و گرنه انتقاد می کنیم. بنده با انتقاد مخالف نیستم اما اولاً انتقاد با عیبجویی فرق دارد، ثانیاً باید ابتدا فرصت کار و تلاش و تحرک داده شود.

حضرت آیت الله خامنه ای کار قوه مجریه را واقعاً سخت و دشوار برشمردند و خاطرنشان کردند: هیچکس نیست که نقطه ضعف نداشته باشد بنابراین نباید توقعات را به قدری بالا برد که از توان منطقی اشخاص خارج باشد.

رهبر انقلاب با اشاره به ضرورت در نظر گرفتن مشکلات و واقعیتهای کشور افزودند: مجموعه نیروهای فعال سیاسی، کاری و دانشگاهی دست به دست هم دهند تا کارها به فضل الهی به پیش برود.

یکی دیگر از دانشجویان از بروز کدورت در میان دانشجویان به علت اختلاف در تحلیل های سیاسی اجتماعی سخن گفته بود.

حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر پرهیز کامل از تبدیل اختلاف نظرها به کدورت و خصومت گفتند: جداً از دانشجویان عزیز و طرفداران سلایق گوناگون خواهش می کنم که اجازه ندهند «اختلاف نظر در تحلیل و برداشت و تفسیر»، به کینه و دشمنی بیانجامد.

ایشان در همین زمینه افزودند: به توصیه حضرت امام، مانند طلبه ها باشید که در هنگام مباحثه بسیار جدی هستند اما در بقیه اوقات رفیق و دوست و همراه یکدیگرند.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به مباحثی که برخی دانشجویان درباره فتنه 88 مطرح کردند افزودند: در بررسی آن حوادث تلخ، مسئله اصلی و عمده، قانون شکنی و رفتار غیر نجیبانه ی جماعتی است که در مقابل جریان قانون ایستادند و به ایران عزیز، لطمه و ضربه و خسارت وارد آوردند.

ایشان افزودند: البته در حاشیه و گوشه و کنار یک حادثه ی بزرگ، ممکن است مسائلی روی داده باشد که گاه یک نفر مظلوم یا ظالم واقع شود اما در هر حال نباید مسئله اصلی بخاطر این مسائل گم شود.

ایشان در همین زمینه این سوال اساسی را مطرح کردند که چرا و به چه دلیل مدعیان تقلب در انتخابات 88 برای مواجهه با مسئله، به خیابانها اردوکشی کردند!؟

رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: بارها و بارها این سوال را نه در مجامع عمومی بلکه به شکلی که قابل پاسخ دادن باشد مطرح کرده ایم پس چرا جواب نمی دهند، چرا عذرخواهی نمی کنند؟

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: در جلسات خصوصی می گویند تقلبی رخ نداده بود، پس به چه علت کشور را دچار آن ضایعات کردید و به لبه پرتگاه بردید؟

ایشان با اشاره به اوضاع پرآشوب و خونین برخی کشورهای منطقه خاطرنشان کردند: می دانید اگر در فتنه 88 خدا کمک نمی کرد و گروههای مردمی به جان هم می افتادند کشور به چه روز و روزگاری می افتاد؟ که البته خداوند نگذاشت و ملت هم بصیرت به خرج دادند.

حضرت آیت الله خامنه ای در پاسخ به دانشجویی دیگر «شدت به خرج دادن» را به معنای جدیت و ایستادگی منطقی در بحث، قابل قبول دانستند اما تأکید کردند: اگر منظور از شدت بخرج دادن مخالفتِ همراه با عنف و زور باشد، کاملاً مخالفم.

رهبر انقلاب، نظر یکی دیگر از دانشجویان درباره ضرورت نظارت بر همه قوا و دستگاهها از جمله مجلس، قوه قضاییه و صدا و سیما را تأیید اما خاطرنشان کردند: چگونگی نظارت بر مجلس و دستگاه قضا، مطلب مهمی است که فعالان دانشجویی می توانند روی آن کار پخته کنند و پیشنهاد دهند.

رهبر انقلاب اسلامی در ادامه سخنان خود با بیان چند سوال و پاسخ های آنها، خواستار بحث های دقیق درخصوص این موضوعات، در دانشگاهها شدند.

اولین سؤال: نسبت دانشجو و عنصر انقلابی با آرمانهای انقلاب چیست؟ رهبر انقلاب در پاسخ به این سؤال ابتدا به تبیین آرمانهای انقلاب و رابطه آنها با واقعیات جامعه پرداختند.

حضرت آیت الله خامنه ای همچنین این نکته را متذکر شدند که دسترسی به آرمانهای انقلاب بدون نیرو و نشاط و جسارت و خط شکنی جوان ها امکان پذیر نیست.

ایشان افزودند: بر همین اساس باید نقش جوانان در تحقق آرمانهای انقلاب، جدی گرفته شود زیرا معتقدم جوانها توانایی گره گشایی دارند.

حضرت آیت الله خامنه ای بعد از این مقدمه، به تبیین آرمانهای انقلاب اسلامی پرداختند و گفتند: نظام اسلامی دارای منظومه ای از آرمانها است که باید برای رسیدن به همه آنها تلاش شود اما این آرمانها دارای رتبه بندی و درجات مختلف هستند.

ایشان رسیدن به جامعه ای «عادلانه، پیشرفته و معنوی» را از آرمانهای اصلی و درجه یک نظام اسلامی دانستند و در تشریح آن، خاطرنشان کردند: جامعه عادلانه، جامعه ای است که هم مسئولان عادلانه رفتار کنند و هم مردم نسبت به یکدیگر عدالت داشته باشند، ضمن آنکه این جامعه در عرصه های علمی، سیاسی و تمدنی، پیشرفته و از نظر معنویت نیز سیراب باشد.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه دستیابی به چنین آرمانی قطعاً قابل تحقق است و تاکنون نیز در این مسیر پیشرفتهای خوبی انجام شده، افزودند: چنین جامعه ای برای کشورهای اسلامی و غیراسلامی الگو خواهد بود.

حضرت آیت الله خامنه ای به برخی آرمانهای دیگر نظام اسلامی که در مراتب بعد از این آرمان اصلی قرار دارد اشاره کردند و گفتند: اقتصاد مقاومتی، سلامت در جامعه، صنعت برتر، کشاورزی برتر، تجارت همراه با رونق، علم پیشرو، نفوذ فرهنگی و سیاسی در جهان، همه در منظومه آرمانهای نظام اسلامی قرار دارند و قابل تحقق نیز هستند.

سؤال دومی که رهبر انقلاب اسلامی در جمع دانشجویان مطرح کردند عبارت بود از «نسبت آرمانها با واقعیات؟»

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: به عنوان مثال تحریم ها یک واقعیت است و از طرف دیگر پیشرفت اقتصادی یکی از آرمانهای انقلاب است اکنون سؤال این است که پیشرفت اقتصادی با واقعیتی همچون تحریم چگونه امکان پذیر است.

ایشان تأکید کردند: در موضوع نسبت آرمانگرایی با واقعیات، ما هم آرمانگرایی را کاملاً تأیید می کنیم و هم دیدن واقعیات را.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: آرمانگرایی بدون دیدن واقعیات، به خیالپردازی و توهم منجر خواهد شد البته باید میان واقعیات و آنچه که تلاش می شود بعنوان واقعیات القاء شود، تفاوت قائل شد.

ایشان یکی از روشهای معمول در جنگ روانی را القاء واقعیت های غیرواقعی خواندند و تأکید کردند: یکی از کارکردهای بصیرت این است که انسان واقعیات را آنطور که هست، ببیند و دچار اشتباه نشود.

رهبر انقلاب اسلامی یکی دیگر از شگردهای جنگ روانی را بزرگنمایی بیش از حد برخی واقعیات و نادیده گرفتن واقعیات دیگر دانستند و گفتند: بعنوان نمونه، یکی از واقعیات این است که بخشی از نخبگان از کشور خارج می شوند اما در کنار آن، واقعیت دیگری وجود دارد که «افزایش چشمگیر دانشجویان نخبه» است، اما در تبلیغات، واقعیت اول بزرگنمایی می شود و واقعیت دوم به هیچ وجه گفته نمی شود.

حضرت آیت الله خامنه ای در نتیجه گیری این بحث تأکید کردند: فعال دانشجویی آرمانخواه که واقعیات را هم می بیند، در هیچ شرایطی، چه هنگام پیروزیهای شیرین و چه هنگام هزیمت های تلخ، دچار احساس انفعال و یأس و بن بست نمی شود زیرا در آرمانخواهی صحیح و واقع بینانه، بن بست وجود ندارد.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: توقع من از دانشجویان عزیز این است که همواره و در هر شرایطی، با نگاه واقع بینانه به دنبال آرمانها باشند.

حضرت آیت الله خامنه ای سؤال سوم خود را اینگونه مطرح کردند: «رابطه تکلیف مداری با دنبال نتیجه بودن چیست؟» ایشان در پاسخ به این سؤال به جمله معروف امام خمینی (ره) که می فرمودند: «ما به دنبال تکلیف هستیم»، اشاره کردند و افزودند: آیا این جمله بدین معنا است که امام با وجود آن سختی ها و زحماتی که سالها متحمل شده بودند، دنبال نتیجه نبودند؟ قطعاً چنین چیزی صحیح نیست.

رهبر انقلاب اسلامی گفتند: تکلیف گرایی صحیح آن است که انسان در راه رسیدن به نتیجه مطلوب براساس تکلیف عمل و از کارهای ضدتکلیف و نامشروع پرهیز کند.

حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: انسانی که برای رسیدن به نتیجه براساس تکلیف عمل می کند، اگر به نتیجه مطلوب هم نرسد، احساس پشیمانی و خسارت نمی کند.

ایشان در جمع بندی این موضوع گفتند: تکلیف گرایی هیچ منافاتی با دنبال نتیجه بودن، ندارد.

رهبر انقلاب اسلامی سپس به موضوع «ضرورت وجود شور و نشاط در دانشگاهها» پرداختند.

حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: این شور و نشاط باید در محیط دانشگاه و در بخش های مختلف علمی، اجتماعی و سیاسی نمود پیدا کند.

ایشان، دانشگاه را محیط جستجوگر در زمینه مسائل کلان کشور و مسائل مختلف سیاسی دانستند و افزودند: بحث و تحلیل و فهم درست مسائل مختلف داخلی و بین المللی یکی از راههای ایجاد شور و نشاط در دانشگاهها است. رهبر انقلاب اسلامی، شناخت مسائل اصلی و تفکیک آنها از مسائل فرعی و سرگرم نشدن به مسائل غیراولویت دار را یکی دیگر از زمینه های شور و نشاط در دانشگاهها، بیان کردند.

ایشان خاطرنشان کردند: محیطهای دانشجویی می توانند با بحثهای پرنشاط و تحرک آفرین، مسئولان کشور را در اولویت بندی صحیح مسائل کمک کنند.

رهبر انقلاب در تبیین مصادیقی که می تواند در دانشگاهها دستمایه بحثهای حقیقی نشاط آفرین قرار گیرد به موضوع حماسه اقتصادی اشاره کردند.

ایشان افزودند: حماسه اقتصادی از جمله مسائل سرنوشت سازی است که دانشجویان می توانند با بررسی عمیق حدود و راهکارهای آن به پیشرفت کشور، کمک بزرگی کنند.

حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: البته حماسه اقتصادی، مسئله ای نیست که ظرف چند ماه نتیجه دهد بلکه یک حرکت بلندمدت است که باید در سالجاری شروع شود.

ایشان اقتصاد مقاومتی و سبک زندگی را از دیگر موضوعات واقعی برشمردند که بررسی ابعاد و زوایای آنها می تواند خون تازه ای در پیکره محیطهای دانشجویی و دانشگاهی جاری سازد.

رهبر انقلاب اسلامی، با دعوت از محیطهای دانشجویی برای بررسی عمیق «بیداری اسلامی» و فراز و نشیبهای آن در کشورهای منطقه تأکید کردند: بیداری اسلامی پدیده بسیار مهمی است که با آنتی تزهای استکباری از بین نمی رود.

ایشان با اشاره به حوادث جاری در برخی کشورهای منطقه افزودند: این حوادث نشان می دهد که عمق بیداری اسلامی در این کشورها وجود دارد اما به علت اینکه مسائل خوب مدیریت نشد و ناشیگری کردند امروز اوضاع کشور بزرگ مصر، بسیار دردناک شده است.

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: تشکلها و محیطهای دانشجویی با بحثهای عمیق درباره «روند بیداری اسلامی، خاکریز طولانی استکبار در مقابل این پدیده، اشتباهات صورت گرفته در کشورهای منطقه و مقایسه حوادث آنها با روند استقرار و استمرار جمهوری اسلامی در ایران»، به کشور و ملت خدمت خواهند کرد.

رهبر انقلاب بررسی و تبیین عمق راهبردی نظام اسلامی را از دیگر موضوعاتی دانستند که می تواند به تحرک و نشاط فکری دانشگاهها کمک کنند.

ایشان خاطرنشان کردند: نگاه واقع بینانه به اوضاع منطقه نشان می دهد برخی موضوعات مایه استحکام نظام اسلامی و نشان دهنده عمق راهبردی و استراتژیک جمهوری اسلامی هستند.

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: هدف از سخنان صریح امام خمینی درباره هسته های انقلابی خارج از کشور، تشکیل این عمق استراتژیک بود که امروز استکبار با دستپاچگی سعی در مبارزه با آن را دارد اما بجایی نخواهد رسید.

رهبر انقلاب تلاش دشمنان اسلام برای ایجاد اختلاف و دشمنی میان شیعه و سنی را خاطرنشان کردند و افزودند: شیعه را در نقاط مختلف می کوبند چرا که تصور می کنند شیعیان پایگاه طبیعی جمهوری اسلامی اند اما دشمنان نمی دانند که در بسیاری از کشورها، برادران اهل سنت با شدت بیشتری از نظام اسلامی دفاع می کنند.

رهبر انقلاب در جمع بندی این بخش از سخنانشان خطاب به جامعه دانشجویی تأکید کردند: «مسائل سیاسی – اجتماعیِ ناظر به واقعیات زندگی» می تواند نشاط و تحرک دانشگاهها را موجب شود و نتیجه مباحث را به عنوان فرآورده های علمی در اختیار مسئولان قرار دهد.

حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه سخنانشان، تلاش علمی را صحنه دیگری برای افزایش نشاط حقیقی در دانشگاهها دانستند.

ایشان افزودند: نیاز علمی از نیازهای اساسی و درجه یک کشور است و باید تلاش کنیم روند پیشرفتهای ده سال اخیر، بطور مضاعف ادامه یابد.

رهبر انقلاب، پیشرفت های علمی را گره گشای مشکلات اقتصادی – سیاسی و اجتماعی برشمردند و تأکید کردند: کار و پیشرفت علمی در دانشگاهها و در کشور باید بصورت جهادی انجام شود.

ایشان دانشجویان را به افزایش ارتباط با اساتید ارزشی و مکتبی، گسترش روابط با «مراجع فکریِ مورد اعتماد و سالم» و تقویت مطالعات فکری فراخواندند.

در این دیدار قبل از سخنان رهبر معظم انقلاب 12 نفر از دانشجویان به نمایندگی از تشکلها و انجمن های علمی – فرهنگی –قرآنی و سیاسی دانشگاهها، دیدگاههای خود را درباره مسائل مختلف بیان کردند.

آقایان:

-    ابوالفضل چمندی – از اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان
-    سهیل عظیمی – به نماینده گی از فعالان قرآنی
-    مصطفی دینی – از انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران
-    احمد مداحی – نماینده بسیج دانشجویی
-    محمد رضایتی – از اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل
-    مهدی زینالو – از معاونت علمی ریاست جمهوری
-    علی محمدزاده – نماینده ی جنبش عدالتخواه دانشجویی
-    امین عباسی – نماینده تشکلهای اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی
-    مصطفی صادقی فر – نماینده دفتر تحکیم وحدت
-    محمدمهدی کرامتی – نخبه علمی و دانشجوی دکترا
-    حمیدرضا صالحیان – نماینده گروههای جهادی دانشجویی
-    و خانم فرزانه فرشید نیک – به نمایندگی از انجمن های علمی
دانشجویانی بودند که در این دیدار دیدگاههای خود را مطرح کردند.

محورهای اصلی سخنان نمایندگان تشکلهای دانشجویی به این شرح است:
-    محکوم کردن فضاسازی برخی جریانها برای تطهیر فتنه گران سال 88 و حامیان آنها
-    انتقاد از تلاش برخی افراد و جریانها برای زیر سؤال بردن خدمات دولت
-    لزوم تبیین دقیق و روشن مقوله «اعتدال» از جانب رئیس جمهور منتخب
-    ضرورت ایجاد اندیشکده های اسلامی بمنظور عملی شدن کرسی های آزاداندیشی
-    وجود فضای عقلانی، علمی، پرنشاط و آزاد در دانشگاهها
-    هوشیاری در قبال طرح موضوع «مذاکره با امریکا» به بهانه لزوم حل مشکلات اقتصادی و شکستن تحریم ها
-    انتقاد از نگاه نادرست، صوری و فرمایشی به کرسی های آزاداندیشی
-    ضرورت نگاه صحیح به اسلامی کردن دانشگاهها
-    ایجاد بستر لازم برای فعالیت تشکل ها و کانونهای دانشجویی با سلایق مختلف و دیدگاههای انتقادی
-    پیشنهاد تشکیل دانشگاه «تربیت معلم و استاد قرآن کریم»
-    نگارش دروس معارف متناسب با رشته های تحصیلی در دانشگاهها
-    انتقاد از فرصت سوزی و ظلم عظیم به نظام، انقلاب و مردم در جریان فتنه 88 و محکوم کردن برخی تلاشها برای تطهیر فتنه سازان
-    اهمیت تعریف چارچوبهای نظری گفتمان امام خمینی به عنوان شاخص حرکت صحیح سیاسی – اجتماعی – اقتصادی و فرهنگی
-    لزوم حفظ و تقویت فضای آرام و به دور از سیاست زدگی در دانشگاهها در جهت ادامه حرکت پرشتاب و جهش های علمی کشور
-    گلایه از عدم حضور مسئولان در دانشگاهها
-    نظارت موشکافانه، نقادانه و منصفانه جریانهای دانشجویی بر عملکرد دولت یازدهم همچون دولتهای قبلی
-    ضرورت تبیین مرزهای تکلیف گرایی و نتیجه گرایی
-    اهمیت پرهیز از نگاههای جناحی و سیاسی در انتخاب وزیر جدید علوم
-    اثبات مجدد سلامت نظام انتخاباتی کشور در انتخابات خرداد 92 و روشن شدن دروغهای عناصر فتنه گر
-    گلایه از نبود نگاه عادلانه رسانه ای نسبت به مسائل و مشکلات مناطق مختلف کشور بویژه مناطق محروم
-    اهمیت نگاه جامع و متوازن به بخشهای خصوصی، تعاونی و دولتی
-    استفاده از ظرفیت های تشکلهای مردمی یا همان دیپلماسی عمومی در سیاست خارجی
-    انتقاد از نگاههای صوری و ویترینی برخی دستگاهها به فعالیتهای فرهنگی
-    انتقاد از خودداری برخی قوا، نهادها و دستگاهها از پاسخگویی و شفاف سازی
-    ضرورت توجه شورای نگهبان به تبیین شفاف ملاک های احراز صلاحیت
-    آسیب شناسی رفتار انتخاباتی برخی جریانها و شخصیت ها در انتخابات ریاست جمهوری
-    لزوم تدوین چارچوب های نظارت ساختار یافته بر قوا و دستگاهها
-    ضرورت حاکم شدن گفتمان قانونگرایی بر تمام اجزای کشور و اجرای بدون کم و کاست قانون اساسی
-    لزوم نقش دادن به مردم در جهت تحقق حماسه اقتصادی، همانند نقش آفرینی برجسته در حماسه سیاسی و اجرای دقیق اصل 44 قانون اساسی
-    گلایه از برخورد تبعیض آمیز با برخی تشکل های دانشجویی، در دانشگاهها
-    ضرورت تبیین مختصات فضای با نشاط در دانشگاهها بمنظور جلوگیری از برخوردهای سلیقه ای
-    لزوم بازنگری جدی در منابع ترجمه ای علوم انسانی و زمینه سازی برای تولید علم بومی
-    اهمیت نوسازی ادبیات گفتمان انقلاب اسلامی بمنظور فراگیرتر شدن آن در میان قشرهای مختلف مردم
-    ضروت تدوین طرحی جامع برای تأمین و ساماندهی منابع مالی دانشگاهها
-    بهره گیری از ظرفیت دانشجویی در سطوح مختلف مدیریت کشور
-    توجه بیشتر به هنر اسلامی و متخصصان برخوردار از مبانی دینی در جهت عینیت یافتن سبک زندگی اسلامی
-    برکات فراوان اردوهای جهادی نظیر کادرسازی و نخبه پروری فرهنگی
-    ضرورت توجه بیشتر به روستاها و مناطق محروم پیشنهاد راه اندازی شبکه تلویزیونی روستا
-    لزوم تشکیل نهاد صنفی و غیردولتی برای بهره مندی و حمایت از حرکتهای جهادی

روحانی این روزها چه می‌کند؟

یکی از مهم‌ترین سؤالات افکار عمومی درباره رئیس جمهوری منتخب این است که حسن روحانی این روزها در ساختمان نیاوران چه می کند؟

پاسخ اولیه این سؤال این است که به طور طبیعی منتخب ملت مانند رؤسای جمهور پیش از خود، این روزها سرگرم دیدارها و رایزنی‌های کاری و مطالعه برای تشکیل کابینه آینده است.

او با همفکری رؤسای 4 کمیته تخصصی که در حوزه‌های سیاست داخلی و امنیت، سیاست خارجی، فرهنگی - اجتماعی و اقتصادی تشکیل شده و همچنین کمیته ویژه تعامل با مجلس و رؤسای کارگروه‌ها در حال انتخاب گزینه‌های مناسب برای تصدی پست‌های معاونت و وزارت در دولت «امید و تدبیر» است؛ کابینه‌ای که ظاهرا قرار است در روز 13 مرداد همزمان با تحلیف روحانی در مجلس معرفی شود.

کمیته اقتصادی که محور این گزارش است، از 5 کارگروه اقتصاد کلان، امورزیربنایی، توزیع، صنعت و معدن و تجارت و کشاورزی تشکیل شده است.

حجت‌الاسلام روحانی که از بدو انتخابش به ریاست جمهوری اسلامی با سیل پیام‌های تبریک مقامات خارجی مواجه شده، در طول یک ماه گذشته بخشی از وقت خود را صرف پاسخ به این پیام‌ها کرده که می‌توان آن را گام اول وی برای تقویت دیپلماسی کشورمان دانست.

اخباری که از محل استقرار موقت حجت‌الاسلام روحانی در ساختمان محل کار قبلی وی (مرکز تحقیقات استراتژیک) به گوش می رسد و یا روی سایت President92 قرار می گیرد نیز تا حدودی مؤید همین نکته است.

اما این همه ماجرا نیست و رئیس جمهور منتخب دغدغه دیگری هم دارد؛ دغدغه‌ای که او را بر آن داشته تا روزانه با یک تیم از کارشناسان اقتصادی به صورت مستمر جلسه بگذارد.

شیخ دیپلمات در کنار دیدارها و رایزنی‌ها برای اتخاذ راهکارهای مناسب به‌منظور پیشبرد برنامه‌های مورد نظر خود، مطالعه و بررسی ویژگی‌های لازم برای انتخابات همکارانش و گزینه‌های مناسب برای حضور در دولت، پاسخ به پیام‌های تبریک مقامات خارجی و حضور در مجالسی که از او برای سخنرانی دعوت می کنند، از 20 روز پیش جلسات منظمی را به صورت روزانه با مشاوران اقتصادی خود برگزار کرده است.

این جلسات با حضور محمد نهاوندیان و محمدباقر نوبخت (رییس و قائم مقام کمیته اقتصادی)، محمدرضا نعمت‌زاده، اکبر ترکان، محمد شریعتمداری، اسحاق جهانگیری،‌ علی ربیعی و مرتضی بانک با سه کارویژه برگزار می‌شود:

اول رصد و بررسی شرایط کشور که حجت‌الاسلام روحانی قول داده طی 100 روز تصویری از واقعیت‌های آن برای افکار عمومی ارائه کند.

کارویژه دوم دستیابی به راهکارهای کوتاه مدت برای برون رفت از وضعیت موجود و بهبود شرایط و برنامه‌ریزی برای آینده است.

سومین کارویژه این جلسات بررسی و حل دشواری‌هایی است که در حال حاضر برای تامین کالاهای اساسی وجود دارد و ممکن است پس از این پیدا شود تا معیشت مردم به مخاطره نیفتد.

براساس شنیده‌ها، رئیس‌جمهور منتخب در این خصوص توصیه‌ها و پیشنهاداتی نیز ارائه و نسبت به برخی بی‌توجهی‌ها تذکراتی داده است که از جمله آنها مربوط به حوزه تامین دارو و لزوم رفع اختلاف بین بانک مرکزی و وزارت بهداشت و درمان و همچنین تامین مواد مورد نیاز کشاورزان است.

حجت‌الاسلام روحانی همچنین با توجه به مصرف سالانه حدود 11 میلیون تن گندم و خرید آن برای سال جاری به میزان کمتر از 2 میلیون و 300 هزار تن توصییه‌هایی نیز برای ترخیص کالاهای اساسی از گمرک و رفع مشکل ارز واردات، رفع کمبود گندم مورد نیاز کشور با توجه به آسیب دیدن گندم‌های وارداتی در دپوی بنادر و بحث شکر داشته است.

جزئیات حضور مهمانان خارجی مراسم تحلیف روحانی / تهران آماده میزبانی

حسن روحانی: مردم آینده بهتری می‌خواهند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب  :

 مراسم تحلیف حسن روحانی 13 مرداد ماه در مجلس شورای اسلامی با حضور مقامات ارشد کشورمان و جمعی از سران و مقامات کشورهای خارجی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ایران برای اولین بار از مقامات و سران کشورهای دیگر برای شرکت در این مراسم دعوت و اعلام کرد دعوت عامی از همه کشورها به جز آمریکا انجام داده است و بر این اساس تاکنون حضور تعدادی از روسای جمهور، معاونین آنها، وزیران خارجه، روسای مجلس و نخست وزیران کشورها در این مراسم قطعی شده است.

مهمانان خارجی این مراسم در حافظیه و هتل‌های بزرگ تهران مستقر خواهند شد و سعدآباد نیز برای محل استقرار روسای جمهور پیش‌بینی شده است.

با توجه به اینکه برخی از مهمانان خارجی در همان روز ۱۳ مرداد وارد ایران می‌شوند، ممکن است مراسم صبح از ساعت ۱۱ تا ۱۳ یا بعد از ظهر از ساعت ۱۶ تا ۱۸ برگزار شود. پس از این مراسم مهمانان در ضیافت شام روحانی شرکت خواهند کرد.

تا کنون امام علی رحمان، رییس جمهور تاجیکستان، قربانقلی بردی محمداف رییس‌جمهور ترکمنستان، میشل سلیمان رییس‌جمهور لبنان، حامد کرزی رییس‌جمهور افغانستان، آصف علی زرداری رییس‌جمهور پاکستان برای شرکت در این مراسم اعلام آمادگی کرده‌اند.

عنیفه عمان، وزیر خارجه مالزی، خضیر خزاعی کفیل و معاون رییس جمهور عراق، نخست وزیر سوریه، جودت ییلماز وزیر توسعه ترکیه، رییس مجلس عمان و مقامات بلندپایه از امارات، قطر، جمهوری آذربایجان اندونزی و دیگر کشورهای همسایه در مراسم تحلیف رییس جمهور حضور پیدا خواهند کرد.

قرار است در روزهای آینده سطح حضور سایر کشورها در این مراسم مشخص شود.

سید عباس عراقچی، سخنگوی وزارت خارجه در این باره گفت: برای اولین بار بعد از انقلاب تصمیم گرفته شد از مقامات خارجی هم در این مراسم دعوت شود. این اقدام در دنیا امر مرسومی است که برای مراسم تحلیف روسای جمهور از سایر روسا دعوت شود و معمولا کشورهای همسایه که دوستی نزدیکی داشتند شرکت می کنند. ما دعوت عام صورت داده ایم و به غیر از آمریکا و رژیم صهیونیستی از همه کشورها دعوت کرده ایم. البته تمرکز ما بر کشورهای منطقه است و استقبال بسیار خوبی در حد استانداردهای مراسم تحلیف از این دعوت صورت گرفته است.

سید حسن خمینی : هر فردی که از زمین خوردن رقیبش شاداب شود مرده است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب :

حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی در مراسم بهره برداری از پروژه خورشیدسرای جماران با بیان اینکه از زحمات یکایک دوستانی که در اجرای این پروژه بزرگ تلاش کردند به ویژه شهرداری تهران که عنایت و دلسوزی خاصی برای این کار ارزشمند داشتند تشکر می کنم، گفت: از تلاش شورای شهر تهران به ویژه آقایان احمد مسجدجامعی، حسن بیادی و خانم ابتکار نیز که دراین اجرای این طرح تلاش کردند و کمیته های مختلفی را به منظور به اتمام رسیدن آن کشیدند نیز تشکر می کنم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، وی ادامه داد: از دوست وبرادر خوبم شهردار موفق و خستگی ناپذیر شهر تهران آقای دکتر قالیباف نیز تشکر می کنم قطعا آن روزی که تمام حساب ها را می کشند و همه با اعمالشان محشور می شوند؛ این زحمات را توشه راه خود خواهند داشت.

وی در ادامه صحبت های خود از شهردار منطقه یک نیز تشکر کرد و در ادامه با اشاره به روایتی از امام حسن مجتبی (ع) و بیان اینکه روایات زیادی داریم که خداوند مشکل افراد را براساس دل و قلب آنها بازمی کند، تاکید کرد: هر فردی برای آنکه بتواند به جایگاه عرفانی برسد باید از چندین مراحل مختلف عبور کند تا بتواند به سیر و سلوک عارفانه دست یابد.

سید حسن خمینی تصریح کرد: اگر فردی منتظر زمین خوردن دشمن و رقیبش باشد و از این مساله شاداب شود؛ اگر این گونه باشد مرده است.

وی در پایان با اشاره به سخن امام حسن مجتبی(ع) گفت: هر که می خواهد دل بینا داشته باشد باید اندیشه کند در واقع با اندیشه کردن است که خوب و بد را می توان تشخیص داد.


رای ندادن مجلسی ها به طرح "حمایت از تولید ملی"

 خرداد نیوز : نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز چهارشنبه بررسی طرح حمایت از تولید ملی را که به امضای 104 نماینده مجلس رسیده بود در دستور کار داشتند.

این طرح با درخواست جمعی از نمایندگان به صورت اولویت دار در مجلس مطرح شد تا هرچه زودتر به نتیجه برسد.

پیش از این نمایندگان مجلس در بررسی بودجه 92 برای تسریع در تصویب این طرح 20 ماده از طرح مذکور را در بودجه 92 گنجاندند اما شورای نگهبان از آنجا که معتقد بود این مواد ماهیت قانون گذاری جدید دارد از بررسی آن امتناع کرد و مجلس مجبور شد مجدداً ای مواد را به صورت طرح مورد بررسی قرار دهد.

در بررسی این طرح جعفر قادری سخنگوی کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اصل 44 قانون اساسی در گزارش خود اظهار داشت: هدف از تهیه این طرح تسهیل در فعالیت های اقتصادی بود  که بر اساس آن توجه ویژه ای به تولید ملی شده است و در مواد بسیاری رفع موانع کسب و کار فکرهایی شده است.

قادری گفت: برخی دوستان دغدغه این را دارند که طرح مذکور بار مالی دارد و مغایر اصل 75 قانون اساسی است. اگر چنین بیاندیشیم که هر طرح و لایحه ای ممکن است بار مالی داشته باشد بنابراین نمی توانیم هیچ طرحی را بررسی کنیم. روی این طرح کار زیادی انجام شده ممکن است دوستان نقطه نظراتی داشته باشند اما می توان ایرادات و اشکالات را در بررسی جزئیات رفع نمود.

نادر قاضی پور نماینده ارومیه به عنوان اولین مخالف این طرح گفت: در این طرح مواد زیادی مغایر تولید ملی است، شعار تولید ملی در سال 91 و شعار حماسه سیاسی و اقتصادی در سال 92 مخصوص به همان سال نیست بلکه این شعارها باید عملیاتی شود در حالی که در بندهای این  طرح حمایت واقعی از تولید نشده است بلکه تشویق هایی برای عده ای در نظر گرفته شده به عنوان نمونه به بخش دامی اشاره نشده است

نماینده ارومیه گفت: کارخانه داران از این طرح منتفع می شوند زیرا کلیات این طرح فقط برای حمایت از کارخانه داران است که بیمه سه سال گذشته را پرداخت نکرده اند و فقط منتظر تصویب این قانون هستند.

کمال پیرموذن نماینده اردبیل در موافقت با این طرح گفت: مشکلات زیادی در تولید ملی داریم که از جمله آنها نوسانات ارزی ناشی از سیاست های دولت، کمبود نقدینگی در میان تولید کنندگان، بوروکراسی خشک، برخورد زجرآور بانک ها با کارآفرینان، کسری بودجه و انباشت مطالبات بخش خصوصی از دولت و همچنین

سرکشی در اجرای قانون بهبود مسترم محیط کسب و کار است.

وی ادامه داد: بیکاری در سال های اخیر تشدید شده است. به گفته آقای عادل آذر رئیس مرکز آمار ایران در مجموع در دولت 700 هزار شغل ایجاد نه 7.5 میلیون آماری که رئیس جمهور  اعلام می کند.

پیرموذن گفت:  با تصویب این طرح باید به تولید ملی کمک شود.

علیرضا محجوب نماینده تهران نیز در مخالفت با این طرح گفت:  آن چه در این طرح مشاهده می شود بیشتر مربوط به اصلاح مقررات مالیاتی و بانکی بدون ملاحظه قوانین و مقررات است.

وی گفت: تولید ملی عبارت است از کالا و خدماتی که با کارگر و فعالیت و سرمایه ایرانی فراهم می شود. کسانی که این طرح را نوشته اند گویا در فضا سیر می کنند مگر مشکلات تولید ایرانی تجاری سازی است؟ خیر مشکل تولید در ایران تعطیلی کارخانجات است. اگر بیمه با تولید ملی منافات دارد معنا ندارد که اصل 29 قانون اساسی را نادیده بگیرید.

نماینده تهران گفت: آن چه که در طرح نوشته اید فقط به نفع کسانی است که فرار مالیاتی دارند بنابراین از این طرح حمایت از تولید ملی بر نمی آیید. شما متقلبان را حمایت می کنید حاضرم در این مورد با شما مناظره کنم.

رئیس فراکسیون کارگری مجلس خاطرنشان کرد: شما در این طرح یک جمله ننوشته اید که هر جا تولید ملی کفاف نیاز داخل را بدهد واردات باید ممنوع شود. شما در این طرح کجا به واردات حمله کرده اید؟ مگر آسیب تولید داخل، واردات نیست؟ بانک ها موظف هستند 90 درصد تسهیلات خود را به تولید اختصاص دهند اما کجا در این طرح به این موضوع که بسیار روشن است اشاره شده است.

محجوب گفت: تصور می کنیم بهتر است  کلیات این طرح رد شود تا در کمیسیون تخصصی مورد بررسی قرار گیرد زیرا این طرح حمله به تولید ملی است نه حمایت از آن.

رضا رحمانی نماینده تبریز و رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز در موافقت با این طرح گفت: جلسات متعددی برای بررسی این طرح پس از تاکیدات مقام معظم رهبری درباره تولید ملی برگزار شد. در آن زمان دغدغه های زیادی وجود داشت از جمله اینکه  بار مالی نداشته باشد و دیگر اینکه توقف ایجاد نکنیم که با تصویب این طرح تمام مشکلات تولید حل خواهد شد. دغدغه دیگر ما این بود که این طرح اجرایی شود.

وی ادامه داد: در تهیه این طرح یک ساختار منطقی وجود دارد و شاه بیت آن حمایت از عمل و فناوری و ارتباط دانشگاه و صنعت است. مشکل ما در ارتباط این دو نهاد با هم است زیرا ایده های ما تبدیل به واحد تجاری و محصول نمی شود.

وی گفت: حمایت از صادرات  در این طرح برجسته است. تلاش کردیم برای تولید تسهیلاتی ایجاد شود زیرا هدف ما حفظ ذخیره تولید است. همچنین برای رفع برخی موانع تلاش کردیم زیرا احساس کردیم موانعی برای تولید و صنعت وجود دارد.

رحمانی ادامه داد: هم اکنون دولت برگه ای توزیع کرده مبنی بر اینکه دولت مخالف این طرح است. باید گفت دولت واقعاً در حمایت از تولید برگ روشنی ندارد  و موفق عمل نکرده است.

روح الله عباسپور جانی نماینده بوئین زهرا در مخالفت با این طرح گفت: واقعیت یا ناست که ما مشکلات زیادی در پیش روی تولید ملی داریم و طرحی که تهیه شده یک طرح جامع و پاسخگو به مشکلات تولید کشور در بخش های مختلف نیست.

وی افزود: بیشترین ورود این طرح به حوزه های مسایل مالی، تامین اجتماعی، گمرک، نظام بانکی و مسایل مالیاتی است. همچنین موادی از این طرح با اصل 75 قانون اساسی مغایرت دارد و بار مالی خواهد داشت. اما ظاهراً خود رئیس مجلس هم مصمم است که کلیات این طرح به تصویب برسد.

عباسپور گفت:  در ماده 43 این طرح آمده است که مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام ملغی خواهد شد. کجا مجلس می تواند چنین کاری انجام دهد؟

وی ادامه داد: تولید کنندگان اگر بخواهند تسهیلات بانکی دریافت کنند آنقدر غوغاسالاری در نظام بانکی است که باید از 17 مرحله عبور کنند چرا طراحان طرح به این موضوع نپرداختند. ما حامی تولید ملی هستیم زیرا نظر مقام معظم رهبری بر این است و نظر ایشان باید تامین شود اما این طرح به نفع تولید کنندگان نیست.

در ادامه بررسی این طرح قسیم عثمانی نماینده بوکان و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با استناد به اصل 110 قانون اساسی مبنی بر اختیارات رهبری اخطاری داد و گفت: یکی از بندهای سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری عدم اتکا بودجه به نفت است اما مواد این طرح فقط به معافیت مالیاتی پرداخته است، آیا مشکل  تولید ما پرداخت مالیات است؟ بهتر بود طراحان دو جمله در حمایت از تولید می آوردند ما می خواهیم از اقتصاد متکی به نفت رها شویم نه اینکه مالیات ها را برداریم.

لاریجانی در پاسخ به عثمانی با بیان اینکه اخطار را وارد نمی دانم، گفت: تهیه کنندگان طرح معتقدند در شرایط فعلی رکود داریم و باید تسهیلاتی برای کارخانجات فراهم شود بنابراین اعضایی از مجلس نشستند و این طرح را نوشتند بهتر است نگاه مثبتی به آن داشته باشیم. این دست اخطارها وارد نیست.

کمال علیپور نماینده قائمشهر نیز در اخطاری با استند به اصل 75 و 110 قانون اساسی گفت: بحث  این بود که شرکت هایی که تعطیل هستند تسهیلاتی دریافت کنند و اگر اشتغال ایجاد می کنند به وام های آنها استمهال داده شود اما در ماده 41 این طرح بحث های مالیاتی دیده شده که مغایر قوانین جاری است.

وی افزود: در بودجه 92 تلاش شد تا از وابستگی به نفت خلاص شویم و به سمت مالیات برویم و کشور را از اقتصاد نفتی نجات دهیم اما در این طرح این موضع نادیده گرفته شده است.

لاریجانی هم پاسخ داد: شما اگر می خواهید به عنوان مخالف صحبت کنید اشکالی ندارد. نظرتان را بدهید اما اخطار شما را وارد نمی دانید.

محمد حسن آصفری  نماینده اراک نیز در اخطاری یادآور شد که برخی از مواد این طرح با قانون برنامه و قانون اساسی مغایرت دارد.

به گزارش مهر، لاریجانی در پاسخ به آصفری گفت: شما باید تکلیف بندهایی از این مواد را در خصوص اصل 75 قانون اساسی مبنی بر داشتن بار ملای روشن کنید. در بودجه 92  20 بند از این طرح مورد تصویب مجلس قرار گرفت اما شورای نگهبان ابداعی کرد و گفت چون ماهیت قانونی دارد حذف شود پس باید یا دولت لایحه بیاورد یا این که کمیسیون بررسی کند. هم اکنون کمیسیون این کار را انجام داده و فکری هم برای بار مالی آن کرده است. دولت منتخب هم با این فکر موافق است. اگر بار مالی داشته باشد نظرش را می دهد و شورای نگهبان هم نظر خواهد داد.

وی افزود: مقام معظم رهبری نکاتی را درباره تولید ملی فرمودند و افرادی از مجلس 1.5 سال روی آن کار کردند. برای تامین بار مالی هم بندهایی در بودجه گنجانده شد اما شورای نگهبان ایراد گرفت که مجدداً در این طرح آمده است بهتر است این طرح را جلو ببریم و ببینیم که چه می شود هرجا موادی از آن با قانون اساسی و قانون برنامه مغایرت داشت تذکر بدهید آرام آرام به سمتی برویم که برای حمایت از تولید ملی فکری شود.

مهدی دواتگری نماینده مراغه نیز در موافقت با این طرح گفت: بخش مهمی از جهاد اقتصادی تولید ملی است.

وی به تاکیدات مقام معظم رهبری در تولید ملی اشاره کرد و گفت: به گفته مقام معظم رهبری اگر موضوع تولید ملی حل شود به چالش های بین المللی هم غلبه خواهیم کرد.

دواتگری گفت: برخی معتقدند  که بخش دامداری در این طرح مورد توجه قرار نگرفته در حالی که بخش کشاورزی و حمایت از آن در طرح آمده است و دامداری، زراعت و شیلات زیرمجموعه بخش کشاورزی است حتی 25 درصد تسهیلات بانک ها به بخش کشاورزی اختصاص یافته بنابراین تک تک مواد ارتباط مستقیم با حمایت از تولید ملی دارد.

ابراهیم ابراهیمی نماینده دولت که در مجلس حاضر بود نیز در خصوص نظر دولت درباره این طرح گفت:  دولت با کلیات این طرح مخالف است و اکثر نمایندگان بر مغایرت مواد طرح با قانون اساسی و قانون برنامه و قوانین جاری موافق هستند اما دنبال راهکاری برای برون رفت از این مغایرت ها هستند.

وی گفت: بررسی اجمالی این طرح نشان می دهد که برای برون رفت تولید و  اقتصاد از شرایط فعلی فقط اصلاح نرخ های مالیاتی، تامین اجتماعی، تسهیلات بانکی و اصلاح برخی قوانین مد نظر قرار گرفته است در حالی که عوامل  و متغیرهای زایدی در تولید دخالت دارند.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: اکثر مواد موجود در این طرح ربطی به حمایت از تولید ملی ندارد بلکه اصلاح برخی از قوانین مالیاتی، بیمه ای، بانکی و پولی است. بهتر است این طور القا نشود که اگر این طرح تصویب شود همه مشکلات اشتغال کشور حل خواهد شد. این طرح با هدف سه ساله تنظیم شده در حالی که می توانست در بودجه بیاید و نیاز به قانون گذاری دایمی نبود.

وی گفت: دولت آتی با کسری بودجه مواجه می شود و این طرح فاقد انسجام است. تصویب آن نیازمند اصلاح قوانین متعددی از جمله قانون برنامه و قانون مالیات های مستقیم و قوانین پولی و ارزی است. اگر برای حمایت از بخشی، قوانین مرتباً نقض شود نه تنها مجریان و فعالان اقتصادی با سرگردانی مواجه می شوند بلکه سیستم قانون گذاری ما هم زیر سوال می رود.

غلامرضا کاتب سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه نیز در تذکری گفت: کلیات این طرح ارتباطی به کمیسیون ویژه ندارد چطور اجازه داده می شود چنین طرحی در مجلس مطرح شود.

لاریجانی در پاسخ به کاتب گفت: رهبر انقلاب سال 91 را سال حمایت از تولید ملی نامیدند و 1.5 سال فرصت صرف شد تا این طرح آماده شود. بهتر است با ایرادات مختلف دستاورد 1.5 ساله را متوقف نکنیم زیرا امسال دیگر به تنظیم چنین طرحی نمی رسیم. اگر اشکالاتی وارد است در بررسی جزئیات این طرح آن را حل کنیم. من نگرانی دارم امسال را به طور کلی از دست بدهیم و فرصتی برای حمایت از تولید و گذراندن مصوبه برای آن نداشته باشیم.

نهاوندیان رئیس اتفاق بازرگانی که برای دفاع از این طرح در مجلس حضار بود طی سخنانی گفت: شرایط کلی اقتصادی ما در سال گذشته و در سال جاری به نحوی بوده است که اقتضا می کند یک کار جدی برای رونق اقتصادی کشور صورت گیرد.

وی گفت: رشد ناخالص تولید ملی ما قابل قبول نبوده و نیست، رشدی که باید به 8 درصد می رسید به سمت صفر حرکت کرده یا منفی شود.

رئیس اتاق بازرگانی ادامه داد: مدیریت هوشمندانه اقتضا می کند که اگر علایمی در اقتصاد پیدا شود که نشان دهد با مشکل مواجه هستیم تشویق هایی به  صورت موقت در حمایت از تولید گذاشته شود تا تولید به مسیر خود باز گردد بنابراین باید به تولید موجود پیام بدهیم که بتوانند بر برخی موانع که سر راهشان پیش آمده غلبه کنند.

وی  افزود: در دو سه  سال اخیر موانع جدیدی سر راه تولید ایجاد شده است، موانع خارجی و برخی ناهماهنگی های داخلی اقتضا می کند برای کمک به تولیدگران کشور تسهیلات جدید ایجاد کنیم. علاوه بر این وظیفه جدی داریم که فضای کسب و کار را برای تولید مساعد کنیم زیرا شرایط ویژه اقدام ویژه می طلبد. از جمله این اقدامات مشوق های مالیاتی، بخشودگی جرایم تامین اجتماعی و تسهیل فضای کسب و کار است.

نهاوندیان گفت: افزایش درآمد مالیاتی فقط با افزایش نرخ حاصل نمی شود مشکل سیستم مالیاتی ایران این است که پایه مالیاتی ما ضعیف است. اگر مشوق مالیاتی بدهیم تا تولید بالا برود، درآمد هم بالا می رود.

وی از نمایندگان مجلس خواست تا به کلیات این طرح که مورد توجه رئیس جمهور منتخب است و وی به رونق تولید و اقتصاد اهمیت می دهند رای دهند.

حمید رضا فولادگر رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی در خصوص این طرح و پاسخ به مخالفان گفت:  برای بررسی و تنظیم این طرح 36 جلسه رسمی در کمیسیون و کارگروه تشکیل شد و ده ها جلسه نیز در بیرون از مجلس و در مرکز پژوهش ها برگزار کردیم. در این طرح به صنعت و معدن، کشاورزی، شرکت هالی دانش بینان، بخش انرژی و خدمات توجه ویژه شده است و کمیسیون های مختلفی در بررسی و تنظیم طرح دخیل بودند که از همه آنها تشکر می کنم.

وی ادامه داد: برخی مخالفان مغایرت مواد این طرح با اصل 75 قانون اساسی را مطرح می کنند در حالی که ما در ماده 42 طرح برای آن پیش بینی کرده ایم. بخشی از مواد هم با قوانین جاری و قانون برنامه مغایرت دارد که مشکل مغایرت با قانون برنامه با رای دو سوم نمایندگان حل می شود و مغایرت با قانون جاری هم اشکالی ندارد.

وی در پاسخ به  مخالفانی که معتقد بودند این طرح بیشتر به مباحث معافیت مالیاتی پرداخته است گفت: فقط 5 ماده از طرح به معافیت مالیاتی مربوط می شود که دو مورد از آن در بودجه به تصویب رسیده. در بخش دیگری هم آمده است اگر تولید کنندگان تولیدشان افزایش یافت تشویق می شوند که سودشان را احراز کنند. اگر شفاف سازی شود درآمد مالیاتی هم افزایش خواهد یافت.

رئیس کمیسیون ویژه مجلس ادامه داد: اگر مشکل صنعت تعطیلی کارخانجات است باید هم از کارخانجات و هم از کارگر حمایت شود. باید همه جوانب را با هم بنگریم.

پس از بحث و بررسی 1.5 ساعته در خصوص کلیات این طرح از آنجایی که لاریجانی رئیس مجلس نسبت به مخالفت تعداد زیادی از نمایندگان اطلاع یافته بود پیشنهادی مطرح کرد  و گفت: برخی دوستان نکاتی را مطرح کردند و اشکالاتی را به طرح وارد دانستند که البته وارد است و نیاز به بررسی  مجدد دارد. این طرح که یک شوری است می توانیم آن را دو شوری کنیم. اگر شور اول رای آورد طرح به کمیسیون بر می گردد  تا اشکالات آن برطرف شود و مجدداً به صحن خواهد آمد.

وی مجدداً قبل از رای گیری به نمایندگان یادآور شد: این طرح دو شوری خواهد شد و پیشنهادات نمایندگان در  کمیسیون ویژه مورد بررسی قرار خواهد کرد.

اما نمایندگان مجلس با 98 رای موافق، 106 رای مخالف و 10 رای ممتنع از 231 نماینده حاضر با کلیات این طرح مخالفت کردند. بنابراین طرح مذکور از دستور کار مجلس خارج شد.

لاریجانی پیش از آنکه مجلس با کلیات این طرح مخالفت کند از کمیسیون ویژه خواست تا مجدداً روی این طرح کار کند و این طرح را به شکل خلاصه تری تنظیم کند تا مشکلات تولید مرتفع شود.