***جزیره نیم نگاه***

از یازدهم تیزماه 1392 در آدرس http://jazireh2012.rozblog.comمنتظر شما عزیزان هستم

***جزیره نیم نگاه***

از یازدهم تیزماه 1392 در آدرس http://jazireh2012.rozblog.comمنتظر شما عزیزان هستم

فرهنگ جزیره

۲۸ ساله کوچک / پرونده


موسیقی - جشنواره موسیقی فجر امسال را می‌توان یکی از کم فروغ‌ترین دوره‌های این رویداد هنری دانست که در 28 سالگی، کوچک‌تر از گذشته شده بود.

به گزارش خبرآنلاین، پیش از شروع بیست و هشتمین جشنواره موسیقی فجر، به راحتی می‌شد نشانه‌های ضعف و بیماری را در جدول لاغر و نحیف آن دید.


بودجه اندک، بی‌میلی چهره‌های شناخته شده موسیقی ایران و سخت‌تر شدن حضور هنرمندان خارجی در این جشنواره، بر کمیت و کیفیت آن تاثیر منفی گذاشته بود. (اینجا)


با این حال حسن ریاحی و علی ترابی به عنوان دبیر و مدیر اجرایی این رویداد موسیقایی، جشنواره امسال را قابل دفاع دانسته و برنامه‌هایش را متنوع معرفی کردند. آنان باوجود آنکه بر کمبود بودجه و بی‌توجهی هنرمندان شناخته شده به این جشنواره مهر تایید زدند، اما تاثیر منفی آن‌ها را اندک دانستند.


ریاحی و ترابی، کشف استعداد‌ها را مهم‌ترین هدف جشنواره امسال دانستند که به گفته آنان در دو دوره گذشته نیز دنبال شده و ثمرات خوبی به بار آورده بود. (اینجا)


با این وجود، مبلغ کم و تاخیر در پرداخت کمک هزینه به گروه‌های موسیقی، انتقاداتی زیادی را به همراه داشت. سامان احتشامی یکی از این نوازندگان منتقد بود که اعلام کرد کمک هزینه وزارت ارشاد، حتی پول دو دست کت و شلوار برای اعضای گروهش نمی‌شود. (اینجا)


جشنواره بیست و هشتم موسیقی فجر در بخش‌های جنبی، بین الملل، استعدادهای درخشان، نسل نو و رقابتی برگزار شد که در آن میان اجراهای بخش پاپ تماشاگران زیادی را به سالن برج میلاد کشاندند و با درآمد بلیت فروشی به کمک برگزار کنندگان آمدند.


کنسرت‌های احسان خواجه امیری ، رضا یزدانی، فرزاد فرزین ، بابک جهانبخش، سیروان خسروی ، محسن یگانه ، محمد علیزاده، مازیار فلاحی ، بهنام صفوی به مدت شش شب حال و هوایی متفاوت را به سالن برج میلاد بخشیدند.


دراین میان حواشی تعدادی از این کنسرت‌ها به‌‌ همان میزان اجرا دیدنی و شنیدنی بود. (اینجا)


البته بین اجراهای جشنواره‌ای و کنسرت‌های عمومی خوانندگان پاپ تفاوت‌هایی وجود دارد که فرزاد فرزین و محمد علیزاده در ارتباط با آن صحبت کردند.


سالن‌های وحدت، رودکی، فرهنگسرای ارسباران و پژوهشکده فرهنگ و هنر نیز به مدت شش شب میزبان گروه‌های موسیقی ایرانی، ارکسترال، نواحی، غربی و... بودند که از آن میان می‌توان به حاوا، لیان ، سامان احتشامی ، رستاک، ادیب و... اشاره کرد. (اینجا) و (اینجا)


بخش رقابتی جشنواره بیست و هشتم فجر در بخش‌های کلاسیک ایرانی، کلاسیک غیر ایرانی و آواز جمعی برگزار شد که شامگاه سه شنبه اول اسفند، برگزیدگان آن در مراسم اختتامیه این رویداد مشخص شدند. (اینجا)


مراسم اختتامیه جشنواره امسال نیز مثل دوره‌های گذشته شامل بخش‌های گوناگون از جمله تقدیر از استادان و پیشکسوت‌ها، اجرای چند برنامه موسیقی، سخنرانی و... بود. (اینجا) و (اینجا)



خبرآنلاین

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد