***جزیره نیم نگاه***

از یازدهم تیزماه 1392 در آدرس http://jazireh2012.rozblog.comمنتظر شما عزیزان هستم

***جزیره نیم نگاه***

از یازدهم تیزماه 1392 در آدرس http://jazireh2012.rozblog.comمنتظر شما عزیزان هستم

درمورد رایانه

به طور کلی در زمان برنامه نویسی در شرکتهای معتبر که نرم افزار آنها می تواند در کشورهای مختلف فروش داشته باشد، از استانداردهایی استفاده می کنند که توسط آن می توان به راحتی زبان یک برنامه را به دلخواه تغییر داد.
به طور مثال یکی از معروفترین برنامه ساخته شده به این روش، یا بهتر است بگوییم سیستم عامل، همان ویندوز می باشد. مایکروسافت با بهره گیری از قانون Resource String تمامی فایلهای ویندوز را به این روش کامپایل کردند که در زمانی که احتیاج به یک زبان خاص بود، تنها با عوض کردن جملات و نوشته ها، آن فایل از نظر زبان تغییر کند.

به طور کلی ویندوز و یا اکثر برنامه های معروف از فایلهای با پسوند DLL جهت ذخیره اطلاعات لازم برنامه استفاده می کنند. البته این نوع فایلها توضیحات بسیار مفصلی دارند که ما فقط به بحث زبان آن می پردازیم.
یکی از قسمتهایی که در این فایلها می شود ذخیره ساخت، همان نوشته ها و جملات برنامه هستند. حال فکر کنید یک برنامه 5 فایل DLL دارد که هر کدام دارای یک زبان مختلف می باشند. البته این بحث فقط مربوط به فایلهای DLL نمی باشد و فایلهایی نظیر EXE را نیز شامل می شود.

حال اگر بتوانیم به روشی این نوشته ها را به زبان فارسی تبدیل کنیم، فایل مورد نظر به زبان فارسی می شود. البته فارسی ساختن یک فایل به همین راحتی هم نیست. چون همان طوری که میدونید زبان فارسی از سمت راست به چپ است در حالی که اکثر زبانهای دنیا از سمت چپ به راست می باشند. (غیر از ژاپنی)
حال بیایید ببینیم چگونه میتونیم با ساده ترین روش این جملات رو فارسی کنیم؟ خوب مسلما” راحت ترین راه، استفاده از یک برنامه آماده می باشد.
برنامه Resource Hacker را از آدرس زیر دانلود و نصب کنید:
http://www.soft32.com/Download/Free/Resource_Hacker_340/4-3568-1.html
این برنامه بسیار سودمند است. بسیاری از برنامه نویسان جهان جهت ساخت فایلهای Resource خود از این برنامه استفاده می کنند. پس از نصب این برنامه آن را باز کنید و کار خود را با فارسی کردن اولین فایل ویندوز شروع می کنیم. به خاطر داشته باشید که شما می بایست یک ویندوز جهت تایپ فارسی برای این قسمت داشته باشید. برنامه Resource Hacker به لحاظ 32 بیتی بودنش میتونه تقریبا” 90 درصد فایلهای ویندوز رو ویرایش کنه. پس اعمال زیر را یک به یک انجام دهید:

1) برنامه Resource Hacker را اجرا کنید.
2) سپس از منوی File گزینه Open را انتخاب نمایید تا پنجره مربوط به گشایش فایل ظاهر شود.
3) سپس به شاخه ویندوز (به طور مثال C:\Windows) بروید و یکی از فایلهای اجرایی، مانند ماشین حساب ویندوز را باز کنید. این فایل با نام Calc دیده می شود. (در برخی از ویندوزها مانند ویندوز XP این فایل در شاخه سیستمی ویندوز قرار دارد، به طور مثال C:\Windows\System32)
4) حال در سمت چپ، گزینه String Table را باز کنید. این همان قسمتی است که شما می بایست در تمامی برنامه ها، جهت فارسی کردن فایلها ویرایش نمایید
5) یکی دیگر از قسمتهایی که می توان تغییر داد، منوی برنامه ها می باشد که به راحتی می توانید از سمت چپ انتخاب نمایید. حال کار خود را با فارسی کردن یک منو ادامه می دهیم. پس از انتخاب Menu از سمت چپ، گزینه با کد 307 را فارسی می کنیم. در انتها دکمه Compile Script را فشار دهید و فایل را ذخیره نمایید
6) حال برنامه ماشین حساب ویندوز خود را اجرا کنید و نتیجه را ملاحظه فرمایید.

خوب این روش بسیار ساده و مقدماتی برای فارسی کردن فایلها می باشد. به خاطر داشته باشید این برنامه، و برنامه های شبیه این می توانند فایلهای کامپایل شده به صورت Resource را ویرایش کنند که معمولا” با پسوندهایEXE ، DLL ،OCX ،CPL ،SCR و … شناخته می شوند. این را هم بدانید که بسیاری از فایلهای دیگر نیز از این نوع فایلها می باشند و تنها با تغییر دادن پسوند آنها می توان این نوع فایلها را نیز ویرایش کرد. به طور مثال فایلهای Theme ویندوز از نوع همان DLL می باشند.

البته به یاد داشته باشید که این برنامه همه فایلها را نمی تواند فارسی کند، مثلا خیلی از بازیها.
ضمنا” به عنوان یک خواهش جدی از شما می خواهم قبل از فارسی کردن هر فایل، از آن ، یک فایل Backup تهیه کنید و در صورتی که آشنایی بسیار کم به کامپیوتر دارید، از ویرایش فایلهای ویندوز جدا” خودداری کنید.
در صورتی که فایلهای ویندوز را به اشتباه فارسی کنید، ویندوز دیگر قادر به شناسایی آنها نمی باشد لذا ویندوز درست اجرا نمی شود و در برخی مواقع مجبور به نصب دوباره ویندوز می شوید!
 |+| نوشته شده در  جمعه دوم اردیبهشت 1390ساعت 17:19  توسط مجید اسماعیلی  |  5 نظر
ابتدا Autoruns را با حجم تقریبی 600 کیلوبایت از آدرس زیر در سایت مایکروسافت دانلود کنید: http://technet.microsoft.com/en-au/sysinternals/bb963902.aspx پس از دانلود فایل، آن را از حالت فشرده خارج کرده و برنامه را با دو بار کلیک بر روی فایل autoruns.exe اجرا کنید.

پس از اجرای برنامه برروی دکمه Agree کلیک کنید تا وارد محیط برنامه شوید، این برنامه دارای چندین تب است که در هر تب فایل‏های اجرا شده مربوط به هر مورد قابل مشاهده است.

در تب Everything تمامی برنامه‏ها و فایل‏های فعال قابل مشاهده هستند، روش کار کلی نرم‏افزار به این صورت است که اگر می‏خواهید یک نرم‏افزار و یا فایل، تنها در راه‏اندازی مجدد سیستم اجرا نشود تیک کنار آن را بردارید، دقت کنید که در همان لحظه فعالیت برنامه متوقف نمی‏شود و پس از اولین Restart سیستم، فایل اجرا نخواهد شد.

اما اگر می‏خواهید که فایل به هیچ وجه اجرا نشود و کاملا از لیست Autoruns پاک شود بر روی آن راست کلیک کرده و سپس Delete را انتخاب کنید.

برای پی بردن به برنامه‏های ویروسی و تفکیک آن‏ها از برنامه‏های مربوط به ویندوز و برنامه‏های سالم دیگر، ذکر چند نکته ضروری است:

اصولا برنامه‏هایی که در ستون‏های Publisher و Description دارای اطلاعاتی نباشند بسیار مشکوک به ویروس هستند، چرا که دارای هویت نیستند.

اگر نام برنامه برای شما آشنا بوده با اطمینان نمی‏شود گفت که ویروس نیست. در بیشتر مواقع ویروس‏ها با نام‏هایی ظاهر می‏شوند که بخشی از تشکیلات ویندوز تصور می‏شوند، مانند Diskfix ،SearchHelper و ….

ویروس‏ها معمولاً در تب Logon قرار می‏گیرند (اما نه همیشه!)، پس همواره به تاریخ ایجاد و تغییر فایل‌ها که در Properties هر فایل در قسمت Modified درج می شود توجه کنید، اگر تاریخ ایجاد آن به چند روز پیش برگردد، باید تا حد زیادی به آن مظنون شوید.

به مسیر فایل نیز نگاه کنید، در اکثر مواقع ویروس‏ها در مسیر C:\WINDOWS و یا C:\WINDOWS\system32 ذخیره می‏شوند. به آیکون فایل در سمت چپ نام برنامه نیز نگاه کنید، ویروس‏ها معمولا دارای آیکون‏های ویندوزی آشنا هستند.

در پایان اگر هنوز مشکوک هستید برروی آیتم مورد نظر در نرم‏افزار راست کلیک کرده و برروی گزینه Search Online کلیک کنید تا هویت فایل به صورت آنلاین از طریق اینترنت بررسی شود. وقتی شما مطمئن شدید که مظنونتان ویروس است به ترتیب زیر عمل کنید؛

آیتم مورد نظر را در نرم‏افزار Autoruns پاک (Delete) کنید.

پروسه‏های مربوطه را در Task Manager با فشردن کلید End Proccess قطع کنید.

فایل‏های EXE و یا DLL که مسیرشان را قبلاً مشاهده کردید، پیدا و پاک کنید و یا به صورتی قرنطینه کنید که نتوانند به صورت خودکار اجرا شوند؛ سیستم را Restart کنید.

هم‌چنین پس از Restart سیستم موارد زیر را چک کنید:

در نرم‏افزار Autoruns ببینید که آیتم‏های مورد نظر دوباره برگشتند یا خیر.

در Task Manager ببینید پروسه‏های مربوط به ویروس وجود دارند یا نه.

آیا رفتارهایی که شما را به ویروسی بودن سیستم‏تان مظنون کرد هنوز وجود دارند؟ (مانند ارورهای مختلف).

اگر پاسخ سوال‏های بالا منفی باشد باید خوشحال باشید که خودتان بدون آنتی ویروس سیستم‏تان را پاک‏سازی کردید!
 |+| نوشته شده در  جمعه دوم اردیبهشت 1390ساعت 16:0  توسط مجید اسماعیلی  |  نظر بدهید
با انجام چند کار می‌توان ویندوز xp را به‌صورت خودکار برروی سیستم نصب کرد به گونه‌ای که در حین نصب سوالی از کاربر نپرسد، حتی شماره سریال ویندوز!

مسلم عزتی - کارشناس مهندسی نرم‌افزار، با بیان این مطلب اظهار کرد: هنگامی که قصد نصب ویندوز را دارید، در حین نصب لازم است سوالاتی پیرامون نام رایانه، نوع رزولوشن، کلمه عبور Admin، شماره سریال ویندوز و ... را پاسخ دهید که این مساله باعث می‌شود، دقایقی طولانی را کنار سیستم باشید تا نصب ویندوز به مراحل نهایی نزدیک شود.

وی افزود: با استفاده از ابزاری که در سی دی ویندوز xp در فولدر support قرار داده شده، آن هم در یک فایل Cab به راحتی نسبت به نصب خودکار ویندوز اقدام کنید.

1- در سی دی ویندوز xp به مسیر زیر مراجعه کنید؛ support\tools\

2- فایل deploy.cab را برروی یکی از درایوهای هارد کپی کنید. سپس آن را باز کرده (از طریق برنامه zip magic یا winzip یا در خود ویندوز xp اگر برروی فایل کلیک کنید باز می‌شود) و فایل setupmgr.exe را از درون این فایل cab کپی کرده و درون یک درایو از هارد کپی کنید.

3- برروی setupmgr.exe کلیک کنید. پنجره‌ای باز می‌شود؛ آنرا next کنید. سپس گزینه زیر را انتخاب کرده و next کنید: Create a new answer file

4- مطمئن شوید که گزینه installation windows unattended علامت زده شده باشد سپس next کنید.

5- در این صفحه نوع ویندوز خود را انتخاب کنید؛ در اینجا ویندوز xp پروفشیونال را انتخاب کنید، سپس next کنید.

6- گزینه Fully automated را علامت بزنید و next کنید.

7- در اینجا صفحه Distribution Folder نمایش داده می‌شود. در این صفحه به شما اجازه داده می‌شود که تعیین کنید که آیا ویزارد یک پوشه توزیعی را برروی کامپیوترتان بسازد یا پوشه توزیعی را برروی درایو شبکه‌ای که شامل سورس فایل‌های ویندوز است ایجاد کند.

وی یادآور شد: ساخت یک پوشه توزیعی نه تنها به شما اجازه نصب ویندوز بدون استفاده از cd را می‌دهد بلکه اجازه افزودن فایل‌های اضافی (همانند درایورهای قطعات) برای انجام یک نصب سفارشی را نیز می‌دهد. اگر قصد انجام نصب خودکار را به دفعات زیاد دارید و درایور یا پوشه مناسب را در اختیار دارید، می‌توانید از این گزینه استفاده کنید که می‌توان گزینه زیر را انتخاب کرده سپس next نمایید: No, this answer file will be used to install from a CD

8- در این صفحه گزینه مربوط به I Accept … را علامت زده و next کنید.

9- حال شما صفحه‌ای را مشاهده می‌کنید که با کمی دقت متوجه می‌شوید گزینه هایی درون این صفحه وجود دارند که شما در حین نصب ویندوز با آن برخورد می‌کنید. شروع به تکمیل گزینه‌ها به دلخواه خود کنید.

10- بعد از اتمام کار گزینه finish را فشار دهید، در این قسمت مسیری برای ذخیره تنظیماتی که انجام داده‌اید، در قالب یک فایل پرسیده می‌شود. شما باید نام فایل را که به‌صورت UNATTEND.TXT انتخاب شده به WINNT.SIF تغییر دهید و یک نسخه برروی یک فلاپی ذخیره کنید.

11- از منوی FILE گزینه EXIT را انتخاب کنید.

12- اکنون شما فایل اصلی را ساخته‌اید؛ فایل برای انجام عملیات نصب آماده شده اما ممکن است قبل از شروع عملیات مایل باشید که نگاهی به محتویات فایل بیندازید. (ممکن است بخواهید پارامترهای اضافه‌تری را نیز به فایل بیفزایید. در صورت امکان با بخش HELP برنامه SETUP MANAGER مشورت‌های لازم را انجام دهید.)

او ادامه داد: برای این کار فایل ساخته شده را در برنامه NOTEPAD باز نمایید. شما می توانید خطوط دیگری را نیز برحسب نیاز برای فعالیت‌های دیگر مثل تعیین پارتیشن نصب دیسک سخت یا تبدیل سیستم فایل به NTFS معین کنید. جزئیات مربوط به چگونگی انجام این کارها را می‌توانید در داخل فایل‌های کمکی موجود در داخل Deploy.CAB مشاهده کنید. اگر در داخل فایل هرگونه تغییری را اعمال کردید، فایل را ذخیره کرده و آن را ببندید.

13- فایل را برروی فلاپی دیسک کپی کنید. سپس رایانه را از طریق سی دی راه‌اندازی کرده و فلاپی را در داخل درایو فلاپی قرار دهید. ویندوز به‌صورت خودکار تنظیمات معین شده را مورد استفاده قرار می‌دهد.

منبع:

http://in-pc.blogfa.com/
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد